58 Gin London Dry 50cl
Een eigentijdse kijk op een klassieke London Dry Gin
Omschrijving
58 Gin London Dry
Het begin van 58 Gin was bescheiden. Ze zijn gelanceerd in Hackney (een gebied in Noord-Londen, VK), met de visie een lokale en duurzame microdistilleerderij te zijn. Ze wilden echt een echt buurtbedrijf creëren, de lokale omgeving ondersteunen en deel uitmaken van de gemeenschap.
Hoewel ze ver zijn gekomen in termen van het bedrijf (het winnen van talloze prestigieuze prijzen), blijven ze toegewijd aan het gebied waar ze zijn begonnen - en samen met hun Gin School zijn ze nu gevestigd in Haggerston (net buiten Hackney).
Hun eerste gin, en waar hun reis begon, 58 Gin London Dry is een eigentijdse London Dry gin. Nu bekend over de hele wereld - het heeft talloze prijzen gewonnen.
Ze nemen negen geselecteerde plantaardige ingrediënten en distilleren op de laagst mogelijke temperatuur om ervoor te zorgen dat de smaken waar blijven. Jeneverbes, koriander, engelwortel en lis vormen de klassieke ruggengraat, terwijl citroen, roze pompelmoes en bergamot zorgen voor een frisse citrusrand. Egyptische citroen, pittige cubeb-peper en vanille vullen deze perfect aan en ronden de gin af.
De eerste geur brengt de jeneverbes en citrustonen - klassiek in een kwaliteit London Dry gin. Dit wordt zacht in evenwicht gehouden door een bijna eucalyptusaroma dat wordt omzoomd met een pepernoot. Het heeft een zachte kruidigheid in de mond, die wordt opgefrist door de jeneverbes en bergamot. Het eindigt droog, met een delicate bloementoets.
Lees meer over 58 Gin
Perfect Serve
Dit werkt perfect met tonic, neutraal of Fever-Tree Mediterrane Tonic. Neem een groot glas gevuld met ijs en schenk er 50 ml gin in. Voeg voorzichtig 150 - 200 ml van uw favoriete mixer toe en roer voorzichtig. Garneer met een schijfje citroen.
Of wat dacht je van een Archway Sour proberen? Neem een cocktailshaker gevuld met ijs en voeg 50 ml gin, 50 ml roze pompelmoessap, 15 ml citroensap, 15 ml suikersiroop, een paar druppels vanille-essence, 10 ml campari en een eiwit toe. Schud krachtig gedurende 1 - 2 minuten en giet in een glas. Garneer met een schijfje grapefruit.