Abasolo Whisky 70cl

€ 39,95
Niet op voorraad
GF Code
GF7000114

Een unieke whisky uit Mexico, gemaakt van Mexicaanse Cacahuazintle-maïs.

Merk
Abasolo
EAN
7503027709220
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
43%
Weight (kg)
1.500000
Land van herkomst
Mexico

Omschrijving

Abasolo Whisky

Van de geboorteplaats van maïs komt een Mexicaanse whisky die tot doel heeft de categorie maïswhisky opnieuw uit te vinden. Abasolo is de eerste distilleerderij in Mexico die zich echt toelegt op de productie van whisky.

Abasolo El Whisky De Mexico (De whisky uit Mexico) wordt gedistilleerd met behulp van 100% Mexicaanse Cacahuazintle (kaka-wha-SINT-lay) maïs. Deze maïs wordt al meer dan 200 generaties lokale boeren verbouwd en doorgegeven. Het heeft een uitgesproken, buitengewone smaak die het aan de whisky geeft.

Door het gebruik van nixtamalisatie (een 4000 jaar oude kooktechniek), ontsluit Abasolo de diepe smaken die in de maïs te vinden zijn. Dit proces is nooit gebruikt bij de productie van whisky, maar is gebruikelijk bij het bereiden van maïs als voedsel in Mexico.

Deze whisky heeft diepe, genuanceerde tonen van geroosterde maïs, honing, vanille, zwarte thee en leer. Dit unieke smaakprofiel wordt alleen ontsloten door het nixtamalisatieproces. Het zorgt ervoor dat de Mexicaanse voorouderlijke maïsherkomst wordt geëerd en is anders dan elk ander whiskyprofiel.

Perfect Serve

Om de unieke smaken in deze whisky ten volle te waarderen, raden we aan puur te drinken, met een enkel groot ijsblokje. Garneer met een enkel schijfje sinaasappel.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Abasolo Whisky 70cl
Uw waardering