Aberfeldy 12 Year Highland Single Malt Scotch Whisky 70cl

€ 36,95
Op voorraad
GF Code
GF7000103

Proef de honingrijke rijkdom van Aberfeldy 12 Year Highland Single Malt Whisky, een klassieke Scotch met een onderscheidend karakter.

Merk
Aberfeldy
EAN
5000277000982
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
40%
Weight (kg)
1.320000
Land van herkomst
Verenigd Koninkrijk
Soort
Malt

Omschrijving

Aberfeldy 12 Year: Het Wezen van Highland Whisky

Introductie

Aberfeldy 12 Jaar Highland Single Malt Scotch Whisky is een schitterend voorbeeld van Schotse whiskyvakmanschap. Gerijpt gedurende 12 jaar in eikenhouten vaten, staat deze premium Scotch uit het hart van de Highlands bekend om zijn rijke, soepele en honingachtige karakter. De ligging van de distilleerderij nabij de Pitilie Burn, beroemd om zijn goudafzettingen, draagt bij aan de gouden kleur en luxueuze smaak van de whisky. Met elke slok Aberfeldy 12 Jaar word je uitgenodigd om de diepte en elegantie van een echt klassieke Highland Single Malt te ervaren.

Achtergrond

Opgericht in 1898 door de familie Dewar, heeft de Aberfeldy-distilleerderij een rijke geschiedenis in het produceren van enkele van de fijnste Schotse whisky's. Het 12-jarige rijpingsproces in zorgvuldig geselecteerde eikenhouten vaten zorgt ervoor dat Aberfeldy 12 Jaar een volle rijkdom, complexiteit en een soepelheid ontwikkelt die zowel onderscheidend als heerlijk is. De toewijding van de distilleerderij aan traditionele whiskybereidingstechnieken, gecombineerd met de ongerepte Highland-omgeving, resulteert in een Scotch die zowel tijdloos als eigentijds is.

De Kunst van Rijping

Aberfeldy 12 Jaar profiteert van een 12-jarige rijping in eikenhouten vaten, wat een diepte van smaak en een soepelheid geeft die ongeëvenaard is. Dit proces versterkt de natuurlijke kenmerken van de whisky, resulterend in een Scotch die zowel rijk als gebalanceerd is.

Een Honingachtig Highland Hart

Beroemd om zijn honingachtige tonen, biedt Aberfeldy 12 Jaar een unieke zoetheid die het onderscheidt van andere Highland whisky's. Het gebruik van traditionele gemoute gerst en puur Highland-water draagt bij aan zijn kenmerkende profiel.

Een Erfgoed van Uitmuntendheid

Aberfeldy 12 Jaar vertegenwoordigt de toewijding van de distilleerderij aan uitmuntendheid en traditie. De consequent hoge kwaliteit heeft het een plaats verdiend onder de meest gerespecteerde en geliefde Highland Single Malts.

Proefnotities

Aroma: Rijk en uitnodigend, met tonen van honing, vanille en een vleugje specerijen.

Smaak: Soepel en vol, met smaken van honing, mout en een vleugje fruitigheid.

Afdronk: Lang en bevredigend, met aanhoudende zoetheid en een zachte warmte.

More from Aberfeldy

Perfect Serve

Geniet van Aberfeldy 12 Jaar puur of met een scheutje water om het volledige smaakbereik vrij te geven.

FAQ's

Wat maakt Aberfeldy 12 Jaar uniek onder Highland whisky's?

Antwoord: De onderscheidende honingrijke rijkdom en soepelheid, afkomstig van een 12-jarige rijping in eikenhouten vaten, onderscheidt het.

Kan Aberfeldy 12 Jaar gebruikt worden in whiskycocktails?

Antwoord: Absoluut, het rijke smaakprofiel maakt het een uitstekende keuze voor verfijnde whiskycocktails.

Hoe moet Aberfeldy 12 Jaar bewaard worden?

Antwoord: Bewaar het op een koele, droge plaats uit direct zonlicht om de smaak en aroma te behouden.

Is Aberfeldy 12 Jaar geschikt voor whiskybeginners?

Antwoord: Ja, het soepele en toegankelijke karakter maakt het een geweldige keuze voor degenen die nieuw zijn met Scotch whisky.

Welk eten past goed bij Aberfeldy 12 Jaar?

Antwoord: Het past prachtig bij rijke vleesgerechten, kazen en chocolade, en vult de zoete en rijke smaken van de whisky aan.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Aberfeldy 12 Year Highland Single Malt Scotch Whisky 70cl
Uw waardering