An Dulaman Santa Ana Armada Strength Gin 50cl

€ 49,95
Op voorraad
GF Code
GF1001220
Een heel speciale uitdrukking van een Dúlamán die vat is verouderd in Rioja -vaten
Merk
An Dulaman
EAN
5391532620145
Inhoud
50cl
Alcoholgehalte
57%
Weight (kg)
1.000000
Land van herkomst
Ierland
Stijl
Navy Strength
Smaakprofiel
Fruitige, Kruidige

Omschrijving

An Dúlamán Santa Ana Armada Strength Gin

Gelegen in het verre noordwesten van Ierland aan de ruige Atlantische kust, wordt een An Dúlamán Gin gemaakt in de schaduw van Sliabh liag (een berg in County Donegal).

De "Armada Strength" Gin is gemaakt van de basis van de "An Dúlamán" Gin, die dan vat is verouderd in Spaanse Rioja vaten voordat hij wordt gebotteld op een hogere alcohol percentage ook “Navy Strenght” genaamd. Het is de eerste “Navy Strenght” die in Ierland werdt geproduceerd.

De basis van de "An Dúlamán" Gin wordt gemaakt met behulp van elf verschillende botanicals. Zes hiervan zijn de 'conventionele' gin botanicals waaronder jeneverbessen. Het zijn echter de andere vijf die deze gin zijn bijzondere “Maritieme” smaak geven. Vijf verschillende soorten lokaal geoogste zeewier omarmen de "Draíocht na farraige" of 'Magic of the Sea'. Deze vijf zeewieren zijn: Carrageen Moss, Dulse, Sugar Kelp, Channel Wrack en Pepper Dulse.

De veroudering van deze gin in Rioja wijnvaten verbetert verder de gin, wat zowel een rosé-gouden tint als een lichte zoetheid toevoegt aan de complexe maritieme tonen van de basis Gin.

De naam zelf komt van een van de vele schepen die vastliepen aan de Ierse kust. In het bijzonder voor deze gin "La Duquesa Santa Ana", die vast liep op Loughros Mór in de buurt van Ardara in Donegal. De Commandant (Alonso de Leyva) was een edelman uit de regio Rioja in Spanje, waar de inspiratie voor het verouderingsproces vandaan kwam.

Op de neus zijn er gedefinieerde fruit en gezoete eiken tonen afkomstig uit de Rioja vaten, evenals een geruststellende golf van umami (hartigheid).

In het gehemelte is dit uitzonderlijk zacht en soepel (vooral verrassend gezien de hoge ABV). Zoute maritieme tonen komen door en smelten samen met de  verwarmende kruiden en peperige jeneverbes. Deze worden afgerond door een vleugje anijs en fruitige bessen afkomstig door de vatveroudering. De nadronk laat ook een verwarmende hint van sinaasappel achter.

Meer van An Dulaman

Perfect Serve

Dit is heerlijk in een gin & tonic, en we zien dat het het beste werkt (naar onze mening) met een neutraal tonic - en we hielden van drie cent tonic water. Het kan ook worden genoten, simpelweg op de rotsen, met een draai van sinaasappelschil.

Neem een groot glas en vul met ijs. Giet 50 ml van de gin erin en giet vervolgens voorzichtig meer dan 200 ml van je gekozen tonicum. Roer zachtjes en garneer met een plakje sinaasappel.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:An Dulaman Santa Ana Armada Strength Gin 50cl
Uw waardering