Arbikie 1794 Highland Rye Single Grain Scotch Whisky Batch 22 70cl

€ 109,95
Op voorraad
GF Code
GF7000186

Arbikie 1794 Highland Rye Single Grain Scotch Whisky is een premium rogge whisky met gedurfde en onderscheidende smaken. Ideaal om netjes van te nippen en verfijnd van te genieten.

Merk
Arbikie
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
48%
Weight (kg)
1.500000
Land van herkomst
Verenigd Koninkrijk
Soort
Rye

Omschrijving

Arbikie 1794 Highland Rye Single Grain Scotch Whisky: Gedurfd en onderscheidend

Introductie

Arbikie 1794 Highland Rye Single Grain Scotch Whisky is een unieke en eersteklas whisky die het gedurfde en onderscheidende karakter van rogge weergeeft. Deze whisky wordt gemaakt in de schilderachtige Highlands van Schotland en biedt een complex en robuust smaakprofiel dat perfect is om verfijnd van te nippen. Of je nu een whiskykenner bent of nieuw in de wereld van rogge, Arbikie 1794 Highland Rye biedt een gedenkwaardige en verfijnde drinkervaring.

De geschiedenis van Arbikie distilleerderij

Arbikie Distillery, gelegen aan de oostkust van Schotland, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1794. De distilleerderij is in familiebezit en wordt gerund met een toewijding aan het produceren van hoge kwaliteit spirits met behulp van traditionele methoden en lokaal ingekochte ingrediënten. De naam "Arbikie" staat synoniem voor erfgoed en vakmanschap, en de distilleerderij staat bekend om zijn innovatieve benadering van whisky maken. Arbikie 1794 Highland Rye getuigt van dit erfgoed en toont de unieke kwaliteiten van Schotse rogge whisky.

Rogge en traditie: De essentie van Arbikie 1794 Highland Rye

Arbikie 1794 Highland Rye Single Grain Scotch Whisky is gemaakt van 100% Schotse rogge, verbouwd op de boerderij van Arbikie. Deze whisky wordt gedistilleerd in traditionele koperen pot stills en gerijpt in Amerikaanse eiken vaten, die de spirit een rijk en complex karakter geven. Het gebruik van rogge geeft de whisky een gedurfd en kruidig smaakprofiel, waardoor hij zich onderscheidt van traditionele malt whisky's. Het zorgvuldige rijpingsproces versterkt de diepte en complexiteit van de whisky, wat resulteert in een spirit die zowel robuust als zacht is.

Vakmanschap en kwaliteit: Het distillatieproces

De productie van Arbikie 1794 Highland Rye omvat een nauwgezet distillatieproces dat de hoogste kwaliteit en consistentie in elke fles garandeert. Het rogge graan wordt ter plekke gemalen, gefermenteerd en gedistilleerd, waardoor de distilleerderij volledige controle heeft over het productieproces. De whisky wordt vervolgens gerijpt in vaten van Amerikaans eikenhout, die lagen van smaak en complexiteit toevoegen. Elke batch wordt zorgvuldig gecontroleerd om de perfecte balans te bereiken tussen het gedurfde roggekarakter en de zachte, milde afdronk.

Proefnotities

Een premium rogge whisky met gedurfde en onderscheidende smaken.

Aroma: Het aroma is rijk en uitnodigend, met tonen van karamel, vanille en specerijen, aangevuld met de aardse geur van roggekorrel en een vleugje eikenhout.

Smaak: In de mond levert Arbikie 1794 Highland Rye een complexe en volle smaak. De pittige kruidigheid van de rogge wordt in balans gehouden door de zoetheid van karamel en vanille, met hints van gedroogd fruit en noten die diepte toevoegen. Het rijpingsproces in Amerikaanse eiken vaten zorgt voor een zacht en mild karakter, waardoor deze whisky zowel robuust als verfijnd is.

Afdronk: De afdronk is lang en zacht, met de gedurfde smaken van rogge en specerijen die aangenaam blijven hangen en een warme en bevredigende afdronk achterlaten die je uitnodigt om van elke slok te genieten.

Meer van Arbikie

Perfect Serve

Arbikie 1794 Highland Rye Single Grain Scotch Whisky kan het beste puur gedronken worden of met een scheutje water om de gedurfde en onderscheidende smaken volledig tot hun recht te laten komen. Het is ook een uitstekende keuze om te combineren met lekker eten of om van te genieten als onderdeel van een speciale gelegenheid.

FAQ's

Wat maakt Arbikie 1794 Highland Rye Single Grain Scotch Whisky uniek?

Arbikie 1794 Highland Rye Single Grain Scotch Whisky onderscheidt zich door het gebruik van 100% Schotse rogge en zijn gedurfde, kruidige smaakprofiel, versterkt door rijping in Amerikaanse eiken vaten.

Hoe moet ik Arbikie 1794 Highland Rye Single Grain Scotch Whisky serveren?

Arbikie 1794 Highland Rye Single Grain Scotch Whisky kan het beste puur worden gedronken of met een scheutje water om de complexe en robuuste smaken volledig tot hun recht te laten komen. Je kunt er ook van genieten als onderdeel van een speciale gelegenheid of in combinatie met lekker eten.

Waar is Arbikie 1794 Highland Rye Single Grain Scotch Whisky geproduceerd?

Arbikie 1794 Highland Rye Single Grain Scotch Whisky wordt geproduceerd in de Arbikie distilleerderij aan de oostkust van Schotland, die bekend staat om zijn toewijding aan kwaliteit en traditie.

Kan Arbikie 1794 Highland Rye Single Grain Scotch Whisky puur gedronken worden?

Ja, Arbikie 1794 Highland Rye Single Grain Scotch Whisky kan puur of met ijs gedronken worden om de gedurfde en onderscheidende smaken volledig tot hun recht te laten komen.

Wat zijn de belangrijkste smaaktonen in Arbikie 1794 Highland Rye Single Grain Scotch Whisky?

De belangrijkste smaaktonen in Arbikie 1794 Highland Rye Single Grain Scotch Whisky zijn karamel, vanille, kruiden, gedroogd fruit, noten en eikenhout, wat zorgt voor een rijke en complexe smaakervaring.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Arbikie 1794 Highland Rye Single Grain Scotch Whisky Batch 22 70cl
Uw waardering

Meer van dit merk