Arbikie Nàdar Gin 70cl

€ 49,95
Op voorraad
GF Code
GF1001101

's Werelds eerste klimaatpositieve gin van de Schotse distilleerderij Arbikie Highland Estate

Merk
Arbikie
EAN
5060398440500
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
43%
Weight (kg)
1.480000
Land van herkomst
Verenigd Koninkrijk
Smaakprofiel
Citrus

Omschrijving

Arbikie Nàdar Gin

Met een geschiedenis die vier generaties teruggaat, is het Arbikie Highland Estate een familiebedrijf aan de oostkust van Angus (tussen Dundee en Aberdeen in Schotland).

In een gebied waar het weer en de seizoenen onstuimig kunnen zijn, plant, zaait, verzorgt en oogst de familie - wat resulteert in kwaliteitsvolle gewassen die met passie zijn verbouwd.

Nu zijn drie van de familiebroers (John, Iain en David) de visionairs en drijvende kracht achter de Arbikie Highland Estate-distilleerderij - ze creëren drankjes met dezelfde passie waarmee hun familie het land door de generaties heen heeft bewerkt.

Ze hebben een nauwe band met hun land en willen ervoor zorgen dat ze duurzaam groeien en distilleren. Wat 'Natuur' betekent in het Gaelic, de Nàdar-spirits zijn gemaakt om klimaatpositief te zijn.

Verrassend genoeg is de basis-spirit die wordt gebruikt bij het maken van deze drankjes de erwt - en ze verbouwen het gewas en creëren de spirit zelf. Dit vereist geen stikstofbemesting in zijn groei, dus gunstig voor het milieu.

In hun Nàdar Gin hebben ze hun basis spirit genomen en gecombineerd met een aantal botanicals. De belangrijkste zijn jeneverbes, Makrut-limoenblad en citroengras.

Het resultaat is een gin met een fris, fruitig citrusaroma. In de mond is het zacht en zijdeachtig, waardoor de delicate kruiden- en citrusaroma's zich kunnen ontwikkelen en zich zachtjes manifesteren.

Meer van Arbikie Highland Estate

Perfect Serve

Dit wordt ideaal geserveerd met een tonic aansteker op suiker, zoals kreeften. Neem een ​​groot glas gevuld met ijs en voeg 50 ml gin toe. Giet er voorzichtig 150 - 200 ml van de tonic over en roer voorzichtig. Garneer met een dun schijfje verse gember (om het zachte kruid te versterken), of limoen (om de citrustonen te versterken).

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Arbikie Nàdar Gin 70cl
Uw waardering

Meer van dit merk