Bakers Best Genever 50cl
Baker's Best gelooft in de filosofie van "Van afval naar pure smaak" en gebruikt onverkocht brood om moutwijn te maken, en dan deze heerlijke genever!
Omschrijving
Bakers Best Genever
Van het distillatieproces, waarbij onverkocht brood van de plaatselijke bakker wordt gebruikt, tot de fles gemaakt van gerecycled glas met een etiket van hout - dit is een genever die streeft naar vermindering en hergebruik!
In Nederland wordt jaarlijks meer dan 120.000.000 kilo brood weggegooid. Dit komt overeen met 70 miljoen euro. Weggegooid geld zou je kunnen zeggen, maar dit heeft ook ernstige gevolgen voor het milieu. Denk aan de energie in de teelt, verpakking, transport, koeling en bereiding van het verspilde brood. Om dit tegen te gaan is er een milieuvriendelijke oude genever ontwikkeld.
"Afval kun je niet zien als eindproduct, reststromen van een product kunnen de basis vormen van een nieuw product."
Dit is de filosofie van Bakers Best. De genever geeft afgedankt brood een tweede leven. Van stokbrood tot zuurdesembrood en van briochebrood tot meergranenbroodje. Al het ongebruikte brood van de lokale bakkerijen wordt gebruikt. Een fles Bakers Best genever is goed voor het bewaren van tussen de 7 en 9 sneetjes brood.
Dit brood wordt vervolgens gebruikt om de moutwijn te maken die 25% van deze genever vormt. Omdat dit van brood wordt gemaakt, heeft elke batch een iets andere geur en smaak.
In de neus is er een delicaat gekruid nootachtig aroma, met duidelijke aroma's van brood. De smaak is droog, met tonen van pijnboom jeneverbes die worden vergezeld door smaken van nootachtig brood. Er is een lichte, maar merkbare kruidigheid van kardemom en peper
-
Best GeneverWhat a good product! the taste is good balanced and I love that they used waste for making a high valued end product!
Gepost op
-
Delicious Genever!Great balance, interesting tones, not like the other Genevers. A must try
Gepost op
-
Lekker om het ook puur te drinkenSmaak is heerlijk zacht
Gepost op