Belsazar Red Vermouth 75cl
Dit is een heerlijke, diep smakende en fruitige rode vermout van Belsazar
Omschrijving
Belsazar Red Vermouth
Met de wens om Vermouth een eigentijdse draai te geven, heeft Belsazar de creativiteit en vitaliteit van Berlijn overgenomen en samengevoegd met de smaken en knowhow uit het Zwarte Woud in Duitsland.
Ze gebruiken druiven en wijnen van zorgvuldig geselecteerde wijnhuizen om de basis van hun vermout te bouwen. Hieraan voegen ze alsem (en essentieel bestanddeel van vermout) toe, maar ook andere inheemse kruiden om een natuurlijk karakter te garanderen. Tot slot is hun finishing touch de toevoeging van een 'scheutje' fruitbrandewijn van de Schladerer-distilleerderij (die al fruitbrandewijn produceert sinds 1844).
Na het combineren van de verschillende componenten wordt de resulterende vermout tot drie maanden gerijpt in neutrale stenen vaten. Hierdoor kunnen de complexe smaken en aroma's zich ontwikkelen (de stenen vaten zorgen ervoor dat er geen extra smaken ontstaan, die zouden optreden bij houtrijping).
Hoewel er veel Red Vermouth's beschikbaar zijn, maakt Belsazar die van hen net dat beetje anders. Hun basiswijn is een mix van Muscat & Red Wine Cuvee. Het heeft een heerlijk kruidig aroma met sinaasappels, pruimen en donkere chocolade. In de mond is er een scherpe kruidigheid (van nootmuskaat, kruidnagel en kaneel), vergezeld van vanille, gekonfijte sinaasappel en bittere chocolade. Zoet en vol, het eindigt met een bitterzoete hint van alsem. (Het 'geheim' in hun rode vermout is een scheutje kersenbrandewijn van Schladerer!).
Meer van Belsazar
Perfect Serve
Heerlijk wanneer geserveerd met Tonic Water, en we raden Franklin & Sons Tonic aan (het laat de smaken in de vermout goed doorkomen). Neem een glas gevuld met ijs en voeg 50 ml vermout toe en giet er 100 ml tonic over. Roer voorzichtig en garneer met een dun schijfje citroenschil
Dit werkt ook uitzonderlijk goed in de mix, vooral in donkere, sterke cocktails zoals een Negroni.