Berkshire Botanical Morello Cherry Gin 50cl
Omschrijving
Berkshire Botanical Morello Cherry Gin: Rijk en fruitig
Introductie
De Berkshire Botanical spirits-collectie is gebaseerd op het prachtige 9000 hectare grote Yattendon Estate, gelegen in West Berkshire, Engeland. Voor hun ambachtelijke sterke dranken halen ze hun inspiratie uit de botanical producten die op het landgoed groeien.
Handgemaakt in Yattendon
Het landgoed Yattendon is de grootste kweker van kerstbomen in Groot-Brittannië, dus het is volkomen logisch om de Noorse spar als een van de botanicals in hun recepten op te nemen.
Handsome Harry
De originele Berkshire Botanical Gin werd gemaakt in een mooie koperen pot die nog steeds Harry heet. Hij woont in The Royal Oak Pub & Hotel in het hart van Yattendon, en de gin wordt nu gedistilleerd in de distilleerderij op slechts een steenworp afstand van het dorp.
Dierlijk geïnspireerd ontwerp
Op elk van de heerlijke Berkshire Botanical Gins staat een plattelandsdier op het etiket. Van de sluwe vos, de deskundige verzamelaar - de das, de snel rennende fazant, de pluizige staarteekhoorn en de haas met lange oren, allemaal passend gekleed in landelijke kledij. Ze hebben de vooraanstaande Badger gekozen voor hun Morello Cherry Gin.
Een symfonie van zorgvuldig geplukte botanicals
Berkshire Botanical Morello Cherry Gin wordt gedistilleerd met 9 met de hand geplukte botanicals. Deze omvatten jeneverbes, engelwortel, korianderzaad, liswortel, kassieboomschors, sinaasappelschil, citroenschil en roze grapefruit. Eenmaal gedistilleerd wordt deze heerlijke gin zachtjes doordrenkt met rijke en fruitige Britse Morello-kersen.
Proefnotities
Berkshire Botanical Morello Cherry Gin zal je smaakpapillen wakker maken, met de perfecte balans tussen zoet en zuur, citrus en kruiden.
Aroma: Het aroma is zeer uitnodigend met een fruitige zoetheid en dennenachtige jeneverbes.
Smaak: In de mond geven de rijke, krachtige kersen een pittige en zure smaak, perfect in balans met fruitige zoetheid. De belangrijkste plantaardige ingrediënten van citrus en jeneverbessen geven deze gin diepte.
Afdronk: The frutiness gives way to the juniper spice for a lingering finish.
Meer van Berkshire Botanical
Perfect Serve
De rijke en fruitige gin past perfect in een G&T. Voeg 50 ml Berkshire Botanical Morello Cherry Gin toe aan een hoog glas gevuld met ijs. Vul aan met 150-200 ml premium tonic of citroentonic en garneer met een schijfje limoen.
Als je geen fan bent van tonic, meng dan met Victoriaanse limonade of appelsap.
FAQ's
Welke botanicals worden gebruikt in Berkshire Botanical Morello Cherry Gin?
Er zijn 9 met de hand geplukte botanicals: jeneverbes, engelwortel, korianderzaad, liswortel, kassieboomschors, sinaasappelschil, citroenschil, roze grapefruit en fijnspar. De ster van de gin is de Britse Morello Cherry.
Waarom is deze gin niet duidelijk?
De Morello-kersen worden een aantal weken zachtjes in de gedistilleerde drank gegoten, waardoor hun heerlijke smaak en levendige kleur ontstaat.
Kan Berkshire Botanical Morello Cherry Gin worden gebruikt voor het maken van cocktails?
Wij geven de voorkeur aan deze gin als mixdrankje, met tonic, sodawater, traditionele limonade of vruchtensap.
Wat is het beste tonicwater om te mengen met Berkshire Botanical Morello Cherry Gin?
Deze gin werkt heel goed met een premium Indiase tonic of probeer eens een fruitige tonic die de smaak complimenteert.
Hoe moet Berkshire Botanical Morello Cherry Gin worden bewaard?
Gin kan worden bewaard in de koelkast of op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht.