Bloedlemoen Handcrafted Gin (Mini) 5cl
Met een heerlijke mix van bloedsinaasappel en verwarmende kruiden is dit een pittige gin uit Zuid-Afrika
Omschrijving
Bloedlemoen Handcrafted Gin
Uitgesproken als 'Blue'd Le Moon', dit is een Zuid-Afrikaanse gin die is gemaakt van de weelderige Tarocco Blood Orange. Het roept trots uit dat het de "eerste Blood Orange Gin" ter wereld is.
Het verhaal van deze gin begint in 2015, toen drie specialisten uit de voedings- en drankenindustrie bij elkaar kwamen. Ze wilden een verfrissende en heerlijke gin creëren, een die gelaagd was met de warmte van geselecteerde kruiden.
Het is belangrijk om te zorgen voor een goede relatie met hun leveranciers en ze kopen hun fruit in bij geselecteerde teeltpartners in de West-Kaap van Zuid-Afrika.
Om hun eigentijdse gin te creëren, gebruiken ze een zorgvuldig geselecteerde mix van 10 verschillende botanische ingrediënten. Met behulp van een combinatie van maceratie en dampinfusie (afhankelijk van de winterhardheid van de boanical) halen ze maximale smaak en aroma uit.
De botanische producten die ze kozen zijn jeneverbes, bloedsinaasappel, sinaasappelschil, paradijskorrels, koriander, cassiabast, nootmuskaat, zoethoutwortel, engelwortel en kardemom. Deze blenden om de verfrissende, maar verwarmende gin te creëren waar ze oorspronkelijk naar op zoek waren.
In de neus zit deze gin vol citrustonen en een licht dennengeur jeneverbesaroma, een vleugje kruiden begroet je ook. In de mond is de bloedsinaasappel ook aanwezig, samen met een zoete kruidigheid van nootmuskaat die in combinatie met Cassia en paradijsgranen perfect bijdraagt aan het mondgevoel. De afdronk laat een verfrissende en tintelende toets van bloedsinaasappel achter in de mond.
Lees meer over Bloedlemoen
Perfect Serve
Dit is heerlijk in combinatie met een neutrale tonic (probeer Fentimans Connoiseurs Tonic). Als je de sinaasappelsmaken echter echt wilt versterken, probeer dan te combineren met hun Valenciaanse sinaasappel-tonic (die er een pittige smaak aan toevoegt).
Neem een groot glas gevuld met ijs en voeg 50 ml gin toe. Giet er voorzichtig 150 - 200 ml van je gekozen tonic over en roer voorzichtig. Garneer met een dikke schijf (bloed)sinaasappel.