The Gimlet
De oorsprong van de naam van deze cocktail is betwist. Het kan zijn dat het doordringende effect van de scherpe kalk ertoe heeft geleid dat het is vernoemd naar een hulpmiddel voor het boren van kleine gaatjes. Of misschien vanwege de chirurg-admiraal Sir Thomas Gimlette KCB (1857-1943) die limoensiroop toevoegde aan de dagelijkse gin-toelage van de mannen van de Royal Navy (VK) om scheurbuik tijdens de tijd op zee te bestrijden. Wat de oorsprong ook is, dit is een bekende en geliefde cocktail.
Dit is weer een heel gemakkelijke cocktail om te maken. We raden aan om te maken met Plymouth Gin (aangezien dit een bekende zeevarende gin is!) Maar voel je vrij om deze te vervangen door je favoriete London Dry gin.
Ingrediënten:
60ml Plymouth Gin
15ml Rose's Lime Cordial
Lime Wedge, and Basil Sprig to garnish
Methode:
Vul een mengglas met ijs en voeg de limoen en de gin toe en roer voorzichtig. Giet in een cocktailglas en garneer met een partje limoen, een takje verse basilicum en een ijsblokje (om de drank niet te verdunnen).
Opmerkingen