Gin, Een drankje voor alle seizoenen

Gin, Een drankje voor alle seizoenen

Gin is zeker niet alleen een zomerdrankje en aangezien de donkere herfstavonden voorbij zijn, is dit de perfecte tijd om over te schakelen naar meer fruitige, kruidige en verwarmende gins. Seizoensgebonden bessen, zoals sleedoorn, damast en braam, werken heel goed met gin en de aromatische kruiden van kaneel en gember voegen wat warmte toe. Een verandering van mixer in je gintonic zal je drankje aanpassen aan het seizoen en ginger ale is mijn favoriet (elk moment van het jaar). Ga lekker op de bank zitten en geniet van 10 van onze favorieten - probeer met onze perfecte serve of cocktailaanbevelingen.

Whitley Neill Rhubarb and Ginger Gin

Dit is de Gin waarmee mijn reis begon en heeft sindsdien de deur voor me geopend om nog veel meer Gins te ontdekken. De smaak is zowel scherp als pittig met de smaak van jeneverbes en zoetzure rabarber, met een vurige gember afdronk. Voeg wat ijs toe, vul aan met Fentimans Ginger Ale en geniet.

Chase Sloe Gin

Deze rijke en verwarmende sleedoorn-gin is gemaakt met de perfecte balans tussen zure sleedoornbessen en zoete moerbeien met een subtiele eikenhouten afdronk. Ideaal om puur te drinken of wat dacht je van een Sloe-Groni (klassieke Negroni met een twist). Roer elk 25 ml Chase Sloe Gin, Campari en Martini Rosato Vermouth in een glas met ijsblokjes tot ze afgekoeld zijn. Giet in een glas met ijs en garneer met een verse citroenschil.

Tarquins Britse Blackberry Gin

Deze Cornish gin is liefdevol doordrenkt met Britse bramen en honing uit wilde bloemen, wat resulteert in een heerlijk levendige gin met een diepe karmozijnrode kleur en een vleugje zoetheid. Geweldig voor een Blackberry Mule. Roer 50 ml Tarquin's met 20 ml limoensap over ijs in een hi-ball glas en vul aan met Fever Tree Ginger Ale. Garneer met verse bramen en een takje munt.

Bombay Bramble Gin

Een gedurfde fruitige gin die barst van de 100% natuurlijke smaak van vers geoogste bramen en frambozen en zonder toegevoegde suikers. Het is perfect voor een Bramble-cocktail (met een simpele twist). Voeg 50 ml Bombay Bramble toe met 25 ml vers citroensap en 12,5 ml suikersiroop en roer goed. Werk af met gemalen ijs en garneer met een partje citroen en bramen (vers of bevroren is voldoende).

Four Pillars Bloody Shiraz Gin

Four Pillars hebben hun Rare Dry Gin doordrenkt met Shiraz-druiven uit de Yarrah Valley en is zeker een om te proberen, het is verdomd lekker! De balans tussen zoet fruit en ginny goodness werkt perfect met een citroenmixer. Geniet met Fever Tree Lemon Tonic en een partje grapefruit.

6 O’Clock Damson Gin

Met de hand geplukte Britse damsons worden gelaten in 6 O’Clock's London Dry Gin met een gematigde hoeveelheid suiker, wat een mooie kleur en een intens fruitige smaak geeft met een delicaat kruid. Deze gin is heerlijk voor een warme drank. Voeg 50 ml Damson Gin toe aan 200 ml gekruid appelsap. Om het sap te maken, verhit je troebel appelsap met je favoriete winterkruiden (kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, gember, steranijs) gedurende 20 minuten. Giet het gekruide appelsap in een hittebestendig glas, voeg de jenever toe en garneer met een kaneelstokje, een sinaasappelschijfje en steranijs. Heerlijk!

Edinburgh Apple and Spice Gin Likeur

Gemaakt met appels uit de herfstoogst, een vleugje kaneel en Edinburgh Gin Classic, deze likeur heeft een weelderige zoetheid en een vleugje kruiden. Dit is een levendige likeur (20% alcohol) boordevol sappige smaak en kan eenvoudig worden genoten op ijs of overgoten met Thomas Henry tonic water en garneren met appel voor een zoete cocktail met een aanhoudende specerij als afsluiting.

Hernö Blackcurrant Gin

Ze beginnen met de originele Hernö Gin en infuseren deze met bramen. De smaak is voornamelijk jeneverbes met een gedurfde smaak van zwarte bessen en een zoetheid van het blad van de vrucht. Er is een duidelijke droge zuurheid, gevolgd door een vleugje zuur en nootachtig. Probeer de klassieke cocktail, de French 75 met een twist - de Hernö Cassis Noir 75. Voeg 50 ml Hernö Blackcurrant Gin met 15 ml citroensap, 15 ml eenvoudige siroop en ijs toe aan een cocktailshaker. Schud gedurende 10 seconden en giet in een champagnefluit. Bijvullen met champagne of prosecco.

Wessex Wyverns Spiced Gin

De botanische mix van verse gember, kardemom en cubeb wordt gelaagd over jeneverbes en korianderzaad om een ​​krachtig gekruide gin te produceren. Je krijgt een kick van de Indiase kruidnagel, een koele citrus en een verrassend zachte afdronk. Deze robuuste en vurige gin zal je zeker opwarmen. Meng met The Artisan Drinks Co Classic London Tonic en voeg een schijfje citroen en rode peper toe. Voor extra warmte, ruil je de tonic voor The Artisan Drinks Co Fiery Ginger Beer.

Sir Edmond Gin

Een rebelse geest en 's werelds eerste vanille doordrenkte gin. Het is een ongebruikelijk karakter (en een van mijn favorieten) met een combinatie van zoetheid en aardse smaken van vanille, jeneverbes, engelwortel, kardemom, gember en kaneel. De vanille gaat goed samen met gember, dus een Rebel Mule is een geweldige cocktailkeuze. Giet 50 ml Sir Edmond Gin met 25 ml vers limoensap in een koperen muilezelbeker en vul aan met London Essence Ginger Beer. Roer even door en voeg 3 druppels Angostura Bitters toe en garneer ermee.