Klassieke cocktail - De Martini

Klassieke cocktail - De Martini

De Martini

Met zijn oorsprong waarschijnlijk ergens in de 19e eeuw, was de Martini in 1922 al goed bekend over de hele wereld. Met mensen als James Bond die van zijn "geschud en niet geroerd" houdt.

In de loop der jaren is de "standaard" mix tussen de gin en vermout (de enige twee moeten ingrediënten bevatten) veranderd, variërend van 50:50 (een natte martini) tot 15:1 (een Montgomery Martini, naar een Britse veldmaarschalk die hield van numerieke superioriteit op het slagveld). Tegenwoordig is de meest voorkomende 6:1 gin tot vermout.

Dit is weer een heel gemakkelijke en heerlijke cocktail om te maken, en hopelijk helpt dit recept je thuis te genieten van een klassieke Negroni.

Ingrediënten:

60 ml 6 O'Clock London Dry Gin
10 ml Bramley & Gage Dry Vermouth
Citroen om te garneren

Goed om te weten: Elke London Dry gin kan hiermee worden gebruikt, evenals elke Dry Vermouth - maar wij denken dat deze bijzonder goed samenwerken om een ​​perfecte Martini te maken

Methode:

Voeg in een mengglas / cocktailshaker gevuld met ijs zowel de gin als de vermout toe. Afhankelijk van uw voorkeur, schud of roer om te mengen. Zeef in een martiniglas.

Werk af door te garneren met een vleugje citroenschil.

Voeg voor een vuile martini een scheutje olijvenpekel toe en garneer met een olijf in plaats van de citroen.Related Products