Navy Strength Gin

Navy Strength Gin

Er zijn veel verschillende soorten gin waarvan je misschien hebt gehoord. Old Tom, London Dry, Plymouth Gin, Western en Navy Strength. Maar wat betekenen ze allemaal?

In deze blog wil ik het hebben over Navy Strength Gin. Wat de definitie is, hoe het zijn naam kreeg en waarom je ervan zou moeten genieten!

Wat is een Navy Strength Gin?

In de kern en per definitie moet een Navy Strength-gin een alcoholpercentage van minimaal 57% hebben. Dus eigenlijk is het "gewoon" een sterkere gin (maar het is zoveel meer dan dat ...).

De reden dat het zijn naam kreeg, dateert uit de 18e eeuw. Bij de Britse marine werd gin (en misschien rum) naast het buskruit op schepen opgeslagen. Mochten de ginvaten morsen en in het buskruit terechtkomen, dan zou dit hogere alcoholgehalte ervoor zorgen dat het buskruit niet bederft en alsnog zou ontploffen.

Je zult waarschijnlijk steeds meer Navy Strength-gins op de markt hebben zien komen en enorm populair zijn geworden. Dus is dit gewoon een bevlieging? Wij denken van niet!

Smaakversterkend

Het is belangrijk om te onthouden dat alcoholdampen door destillatie door plantaardige stoffen gaan - die de aromatische oliën opvangen die in alcohol oplosbaar zijn. (Ze kunnen ook worden geweekt, wat een vergelijkbaar effect heeft).

Het hogere alcoholgehalte betekent dat er een grotere hoeveelheid smaak wordt vastgelegd en (mogelijk, wanneer deze met vaardigheid en een langzamere snelheid wordt gemaakt) wordt verstrekt in de voltooide gin. Ze hebben ook de neiging om een ​​meer afgerond en romiger mondgevoel te hebben, de mond te bedekken en smaken te geven.

Hierdoor kunnen ze geweldig zijn om van te genieten in een gin-tonic, omdat je een grote verscheidenheid aan smaken krijgt, maar ze werken ook goed in cocktails. Bij het mixen kunnen gin-smaken soms overweldigd raken, maar met een Navy Strength-gin hebben ze de neiging om hun mannetje te staan ​​in de mix.

Gewoon een bevlieging?

Dus ... het is niet alleen een snellere manier om een ​​beetje vrolijk te worden ... maar eerder een gin die de neiging heeft vol te zitten met de smaak van de plantaardige ingrediënten en een romiger mondvol dan je gebruikelijke gin!

We denken niet dat dit maar een bevlieging is ... maar wat denk je ervan?