Bluecoat American Dry Gin 70cl

€ 29,99
Op voorraad
GF Code
GF1000145

Een heerlijke citrus-forward gin uit Amerika

Merk
Bluecoat
EAN
8581980016332
Weight (kg)
1.350000
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
47%
Land van herkomst
Verenigde Staten
Smaakprofiel
Citrus

Omschrijving

Bluecoat American Dry Gin

Deze gin werd gelanceerd in 2006 en werd gemaakt in de eerste ambachtelijke distilleerderij die sinds het verbod in Pennsylvania werd geopend.

Zoals bij alle gins, moet het belangrijkste smaakprofiel jeneverbes zijn (tot op zekere hoogte). Wat Bluecoat terzijde schuift, is dat ze alleen biologische mediterrane bessen gebruiken. Deze geven een rijke, fruitige, kruidige en aardse noot aan de gin en starten het gedurfde smaakprofiel waar Bluecoat trots op is.

Het exacte botanische recept wordt geheim gehouden, maar het is een klassieke droge gin en wordt gedistilleerd in een op maat gemaakte koperen ketel. Ze gebruiken ook "citrusschillen die niet in de meeste gins voorkomen" - wat ook aan deze gin een bepaald citrusprofiel geeft.

Op de neus komen de jeneverbes (in de vorm van dennenhars) en citrus echt door. De smaak leidt hieruit, en verse citrus komt echt naar voren met de aanwezige jeneverbes, maar niet zo naar voren als de geur doet vermoeden. Er is een aards kruid van kardemom, de afdronk is niet te lang en laat een vleugje bijna zoete sinaasappelschil achter.

Leuk weetje: de term "Bluecoats" verwijst naar de soldaten die vochten in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog (1775 - 1783) tegen het Britse koningshuis.

Lees meer over Bluecoat

Perfect Serve

Dit werkt vooral goed in een Martini - het geeft er een meer citrustoon aan. Het werkt echter ook goed in een klassieke Gin & Tonic. Hiervoor echter, zullen sterke smaken het smaakprofiel in de gin overheersen, dus we raden een neutrale tonic aan, zoals Double Dutch Indian Tonic Water.

Giet 50 ml gin in een groot glas gevuld met ijs en giet er 150 - 200 ml tonic in. Garneer met een schijfje limoen.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bluecoat American Dry Gin 70cl
Uw waardering