Brenne French Single Malt Whisky 70cl
Deze Franse whisky is 's werelds eerste single malt gerijpt in zowel Franse Limousin Oak-vaten als cognacvaten
Omschrijving
Brenne French Single Malt Whisky
Wat Brenne onderscheidt van de rest, was de wens om te laten zien dat terroir (een gevoel van plaats in de geur en smaak) mogelijk is bij het maken van single malt-whisky.
Brenne is opgericht door een voormalige ballerina die whisky-ondernemer is geworden (Allison Parc), en wordt gemaakt in een derde generatie boerderijdistilleerderij in Cognac, Frankrijk. Het proces begint op de velden, waar op het landgoed twee soorten erfgerst worden verbouwd. Dit zijn de uitgangspunten voor Brenne Whisky. De puree wordt gemaakt met behulp van een giststam die al generaties lang door de distilleerdersfamilie wordt gebruikt. Dit wordt vervolgens twee keer gedistilleerd in een alambiek Charente-stokerij.
De resulterende vloeistof wordt vervolgens minimaal zes jaar in hun kenmerkende vaten bewaard. Ze gebruiken twee soorten; nieuwe Franse Limousin eiken en Cognac vaten. Na het rusten wordt het rijzen gedaan met water uit de rivier de Charente voordat het wordt gebotteld.
Het is deze aandacht voor detail die de genieter een echt gevoel van Frans terroir geeft in de smaak en geur van de whisky.
De whisky heeft heerlijk geparfumeerde fruit- en Franse patisserie-aroma's, gecombineerd met romige en complexe suikertonen. Doet sterk denken aan rijke crème brûlée en gebrande karamel.
De smaak is een genot in de mond met tonen van banaan, tropisch fruit en kruiden (denk aan verwarmende kaneel en kruidnagel).
Perfect Serve
Perfect plezierig puur, met slechts een scheutje water of met ijs - geniet ervan zoals jij dat wilt.
Voor een heerlijke cocktail, probeer een American in Paris. Voeg in een cocktailshaker gevuld met ijs 50 ml whisky, 12,5 ml zoete vermouth, 12,5 ml Drambuie, 12,5 ml Licor 43 en 2 scheutjes Angostura Orange bitters toe. Goed schudden en zeef in een coupé- of martiniglas. Garneer met een vleugje sinaasappel.