Cointreau 70cl
Met zijn uitgesproken sinaasappelsmaak en aroma is dit misschien wel de bekendste sinaasappellikeur ter wereld
Omschrijving
Cointreau
Het originele recept, de rituelen en de toewijding aan kwaliteit van Cointreau, opgericht in 1849, zijn doorgegeven van generatie op generatie in de familie, waardoor een familienaam in een internationaal merk is veranderd.
Met alleen hoogwaardige ingrediënten, koopt Cointreau sinaasappelen uit Brazilië tot Spanje en Ghana tot Marokko. Ze gebruiken een mix van de zoete en bittere sinaasappelschillen en mengen ze.
Het resultaat is evenwichtig, veelzijdig en uitzonderlijk aromatisch. Hoewel de fles een diepe amberkleur heeft (en direct herkenbaar), is de likeur van binnen transparant. Bij het openen van de fles wordt u meteen begroet door de melange van sinaasappels. Zestig, fris en bloemig, het heeft ook een zoete smaak. De smaak is fris maar blijft aangenaam in de mond en is (niet verrassend) intens oranje van smaak.
Lees meer over Cointreau
Perfect Serve
Hoewel dit op zichzelf kan worden genoten, met limonade of gewoon met ijs, is het een belangrijk onderdeel van een aantal cocktails. Twee van onze favorieten zijn deze.
Giet voor een White Lady 30 ml Cointreau, 30 ml gin (wij raden The Botanist), 30 ml vers citroensap en 1 eiwit in een cocktailshaker. Voeg ijs toe en schud dan tot de ingrediënten verkeerd en goed gekoeld zijn. Giet in een cocktailglas en garneer met een vleugje citroen.
Of probeer voor een iets zoeter drankje een Breakfast Martini. Giet 15 ml Cointreau, 50 ml gin (nogmaals, The Botanist werkt hier goed), 15 ml vers citroensap en dit keer 1 eetlepel Sinaasappelmarmelade in een cocktailshaker. Voeg ijs toe en schud tot het gekoeld en goed gemengd is. Zeef in een cocktailglas en garneer met een vleugje sinaasappelschil