Copper in the Clouds Mango & Black Pepper Gin 70cl
Een heerlijk fruitige gin met een subtiele toevoeging van zwarte peper
Omschrijving
Copper in the Clouds Mango & Black Pepper Gin
Copper in the Clouds gin, gecreëerd in 'The Distillery at Dowsett's Farm', is een klein bedrijf dat premium gin's maakt in Hertfordshire. Historisch gezien was Hertfordshire (een graafschap net ten noorden van Londen) het jachtgebied van de Britse koninklijke familie en het is nog steeds relatief landelijk met veel bossen.
Ze maken hun gins met behulp van lokaal geproduceerde premium tarwe-spirit. Waar mogelijk gebruiken ze lokaal geteelde en geproduceerde plantaardige producten, en zijn zelfs begonnen met het kweken van een aantal van hun eigen plantaardige ingrediënten op de boerderij in hun recentelijk aangelegde botanische tuin.
Deze aandacht voor detail zorgt voor een kwalitatief en uniek assortiment gins waar ze met recht trots op kunnen zijn! Elk van hun flessen is een kunstwerk op zich. Met deze gin vangen ze een tijger en papegaai die genieten van een maaltijd van mango en gekraakte zwarte peper.
Het was een studie uit 2014 die deze gin inspireerde. Een groep voedingswetenschappers kreeg de opdracht om de beste garnering voor een G&T te vinden. Zoals je zou kunnen raden, was het nogal verrassende resultaat een plakje mango en gebarsten zwarte peper. Copper in the Clouds vond dit bijzonder goed klinken, maar waarom zou je stoppen bij slechts een garnering! Ze hebben daarom verse rijpe mango en de beste peperkorrels in hun gin gegoten.
De gin zelf is heerlijk fruitig, met een duidelijke frisse mangosmaak. De zwarte peper is subtiel en overheerst de gin helemaal niet, maar prikkelt eerder de smaakpapillen!
Meer van Copper in the Clouds
Perfect Serve
Omdat dit al een zoetere gin is, raden we aan om te genieten met een lichtere tonic. Fentimans Naturally Light Tonic werkt heel goed, anders raden we Fentimans Connoiseurs Tonic aan.
Neem een groot glas gevuld met ijs en voeg 50 ml gin toe. Giet er voorzichtig 150 - 200 ml van je gekozen tonic over en roer voorzichtig. Garneer met, je raadt het al - een dun plakje mango en een paar peperkorrels.