Courvoisier V.S. Cognac (Mini) 5cl

€ 3,89
Op voorraad
GF Code
GF3000087

Een jeugdige en levendige cognac die een verscheidenheid aan smaken combineert met de kenmerkende bloemige smaak en aroma's van Courvoisier

  • Koop 12 voor € 3,59 en bespaar 8%
Merk
Courvoisier
EAN
3049197110199
Inhoud
5cl
Alcoholgehalte
40%
Weight (kg)
0.124000
Land van herkomst
Frankrijk

Omschrijving

Courvoisier V.S. Cognac

Maison Courvoisier, oorspronkelijk opgericht in 1828 door Felix Courvoisier, is gevestigd in Jarnac, in het hart van de Franse Cognac-regio.

Ze worden nu beschouwd als een van de 'grote vier' cognacbedrijven (samen met Hennessy, Rémy Martin en Martell), met Courvoisier als de jongste.

Hun kenmerkende stijl onthult de fijne kneepjes en uitbundigheid van de bloemige cognac.

Interessant feit: Napoleon III (de neef en erfgenaam van Napoleon Bonaparte) verzocht persoonlijk om Courvoisier - en kende Maison Courvoisier zelfs de titel "Fournisseur Officiel de la Maison de l'Empereur" (officiële leverancier van het keizerlijk hof) toe in 1869. Dit was een van de redenen waarom het in heel Europa bekend werd - en aan vele koninklijke hoven werd genoten

Hun VS Cognac (Very Special) is, zoals Courvoisier zegt "nauwgezet gemengd om categorieconventies te trotseren. Het is een authentieke en vrolijke introductie tot de Courvoisier-collectie". De V.S-aanduiding betekent dat de jongste brandewijn in de blend minimaal 2 jaar heeft gerijpt.

Hoewel er een blend is van verschillende cru's, is Courvoisier VS Cognac voornamelijk samengesteld uit Fins Bois samen met een balancerende hand van Petite Champagne.

De cognac opent met tonen van de crus Bon Bois en Fin Bois, die fruittonen van appel, peer en grapefruit naar een hoger niveau tillen. De kenmerkende bloemige noten van Courvoisier komen halverwege in de mond, met delicate lentebloesems. Tegen het einde is er een complexiteit die wordt vergezeld door een frisse eikenhouten afdronk, die in de cognac wordt gebracht van de Petite Champagne cru.

"An elegant and harmonious cognac with strong notes of fresh fruit and fresh oaky taste." Patrice Pinet, meesterblender

Meer van Courvoisier

Perfect Serve

Als je puur puur geniet, zorg er dan voor dat je hiervan geniet op kamertemperatuur uit een tulp / borrelglas. Dit werkt echter ook uitzonderlijk goed in de mix.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Courvoisier V.S. Cognac (Mini) 5cl
Uw waardering

Meer van dit merk