Angostura Orange Bitters 10cl
Een complexe mix van tropische sinaasappels en kruiden, Angostura Orange Bitters zijn “The soul of an exceptional dry martini”
Omschrijving
Angostura Orange Bitters
De originele Angostura Aromatic Bitters zijn gemaakt door Dr. Johann Gottlieb Benjamin Siegert, die chirurg-generaal was in het leger van Simon Bolivar in Venezuela. De drank is oorspronkelijk gemaakt voor gebruik als medicijn, maar overleeft tot op de dag van vandaag vanwege zijn prachtige rijkdom en complexiteit die een geweldige "extra dimensie" aan een drank toevoegt.
Hoewel hun Orange Bitters op een vergelijkbare manier worden gebruikt als het origineel (verbeterende drankjes, desserts en eten), worden ze gemaakt volgens hun eigen speciale recept - en bevatten ze niet dezelfde ingrediënten als de originele aromatische bitters.
Het is gemaakt met behulp van een complexe (en geheime) mix van tropische sinaasappels en kruiden. Hoewel de kleur helder is, heeft het een sterk sinaasappelaroma dat vergezeld gaat van aromatische kruiden. Het gehemelte is een perfecte mix van zoete en bittere tonen, die de mond verleiden met kruidige citrusaroma's, eindigend met de subtiele adstringerende 'bitter'.
Meer van The House of Angostura
Perfect Serve
Dit is een echt veelzijdige bitter en werkt uitzonderlijk goed in combinatie met wodka, gin en whisky. Maar het werkt ook in de keuken, bij hartige sauzen, zeevruchten en vooral chocolade.
Het originele recept voor de klassieke Dry Martini bevatte Orange Bitters. Om er zelf thuis een te maken, neem je een mengglas gevuld met ijs en voeg je 60 ml gin toe (wij houden van een klassieke london dry zoals Tanqueray), 20 ml Dry Vermout en 2 scheutjes sinaasappelbitters. Roer goed en zeef in een Martiniglas. Garneer met een vleugje citroenschil of een olijf.