Funky Pump London Dry Gin 50cl
Heerlijke handgemaakte, Oostenrijkse gin die wordt geleverd in een funky fles
Omschrijving
Funky Pump London Dry Gin
Het lijdt geen twijfel dat de petrolblauwe fles met een metalen 'tap'-deksel opvallend is, maar laat je niet misleiden ... de inhoud is een dynamische en klassieke gin (gemaakt in de Lechvallei, Oostenrijk) en absoluut geen minder spectaculair.
Gemaakt door Mario Huber (het brein achter Lechtaler Haussegen), duurde het meer dan een jaar voordat hij het recept perfectioneerde. Het is een handgemaakte gin, en gebruikt geen moderne technologie of grootschalige machines bij de productie.
Hoewel de specifieke formulering een bewaard geheim is, weten we dat de volgende plantaardige ingrediënten zijn inbegrepen: jeneverbessen, veenbessen, koriander, sinaasappelschil, citroenschil, lavendel, engelwortel, rozenbottel, violette wortel, calamus, rozemarijn, kardemom, citroenmelisse , kamille en pepermunt. Deze 15 verschillende lokale en wereldwijde kruiden zijn zorgvuldig gecombineerd om deze prachtige gin te creëren. Na destillatie wordt het enkele weken in glazen flessen bewaard.
Het heeft een heerlijke pittige jeneverbesgeur, met accenten van citroen, verse bloemen en kruiden.
De smaak ontwikkelt zich door het drinken en kent verschillende stadia - en neemt je mee op een reis door de plantaardige ingrediënten. Het begint met een delicate zachtheid met een licht bloemige zoetheid, maar de jeneverbes komt zeker naar voren in deze gin. Naarmate de smaken zich ontwikkelen met meer aroma's die worden onthuld door de botanische ingrediënten, komt er fruit door en het eindigt met een kruidige, bitterzoete afdronk.
Perfect Serve
Als klassieke gin-tonic houden we hiervan met Fentimans Connoisseurs Tonic Water. Deze tonic is echt vrij neutraal, met alleen delicate smaken zelf. Hierdoor komen de smaken in de gin echt volledig tot hun recht. 50 ml van de gin, 150 ml van de tonic, veel ijs en je hebt een heerlijk drankje. Probeer voor een geweldige garnering een schijfje citroen en een takje rozemarijn, die beide de plantaardige ingrediënten in de gin aanvullen.