Gin 1689 Dutch Dry Gin (Mini) 5cl

€ 5,99
Op voorraad
GF Code
GF1000350

Deze gin, die Engelse en Nederlandse cultuur combineert, wordt geproduceerd door een van de oudste distilleerders van Nederland en is gebaseerd op een 350 jaar oud recept uit de Britse archieven.

Merk
Gin 1689
EAN
8719325267945
Inhoud
5cl
Alcoholgehalte
42%
Weight (kg)
0.068000
Land van herkomst
Nederland
Smaakprofiel
Citrus, Kruidige

Omschrijving

Gin 1689

Deze gin is gebaseerd op een origineel recept (uit 1689 .... vandaar de naam!), Door de Nederlandse Willem van Oranje nadat hij in 1689 tot koning van Engeland, Ierland en Schotland werd uitgeroepen.

Door nauwgezet onderzoek in de sectie zeldzame boeken van de Royal British Library kwam dit recept aan het licht nadat het was gevonden in het archief met zeldzame boeken. Het recept bevatte de originele ingrediënten, maar helaas werden de hoeveelheden verborgen door code, die tot op heden niet is verbroken!

Om niet te worden afgeschrikt, werden de rechten van het recept verworven en werd een perfecte partner gevonden om de delicate smaken van de originele gin na te bootsen: Herman Jansen. Een van de beste distilleerders van Nederland, de distilleerderij werd opgericht in 1777 en is gevestigd in de Nederlandse Gin & Jenever hoofdstad Schiedam.

Met vallen en opstaan ​​werd het recept van vandaag geperfectioneerd en afgerond. De originele ingrediënten van 350 jaar geleden worden gebruikt, waarbij Gin 1689 op een prachtige manier jeneverbes combineert met gedroogde kweepeer en pippin (een oude appelsoort), citroen- en sinaasappelschil, nootmuskaat, anijs en kruidnagel.

Het is vrij fruitig in de neus, maar niet zo gek als je het recept ziet. Jeneverbes is aanwezig, maar neemt meer een achtergrondrol op, met een zoete kruidigheid en een vleugje citrus die veel meer uitgesproken is.

Zoals bij alle gins, verschilt de smaak bij het drinken van puur (op ijs) of met een tonic. Als het puur wordt geprobeerd, komt de jeneverbes in de smaak naar voren met een aangename zuurheid (afkomstig van de kweepeer en appel). Citrustonen zijn aanwezig, maar meer rond de gin dan dat ze te vaak voorkomen.

Wanneer het wordt geprobeerd met tonic, komt dit echt tot leven als de carbonatatie (bubbels) de botanische ingrediënten optilt en meer laat glanzen. De citrus valt meer op als hij op deze manier wordt gedronken.

Lees meer over Gin 1689

Perfect Serve

Probeer deze gin puur op ijs te drinken om het recept echt te waarderen, en de tijd die nodig is om deze gin weer tot leven te brengen.

Als je geniet als een G&T, raden we Fever-Tree Premium Indian Tonic Water aan. 50ml gin op 150ml tonic is een goede verhouding om mee te werken, maar voel je vrij om het naar eigen smaak aan te passen. Garneer met een schijfje sinaasappel en enkele jeneverbessen.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gin 1689 Dutch Dry Gin (Mini) 5cl
Uw waardering

Meer van dit merk