Glendalough Rose Gin 70cl
Een Ierse roze gin met een verschil, een die boordevol bloemen, rozensmaak zit
Omschrijving
Glendalough Rose Gin
The Glendalough Distilley, gecreëerd door een groep vrienden uit County Wicklow en Dublin, is geboren uit een passie om het erfgoed van ambachtelijk distilleren in Ierland nieuw leven in te blazen.
Glendalough zelf is een van de meest pittoreske en bezochte valleien van Ierland. Het is gelegen in County Wicklow, net ten zuiden van Dublin in de Wicklow-bergen.
Hoewel de meeste roze gins zoet zijn en op smaak gebracht met fruit, is dit een echte Rose gin, vol bloemige smaken.
Het is gemaakt ter nagedachtenis aan de overleden moeder van de hoofddistilleerder van Glendalough Distillery, Rose. Voor de bruiloft van zijn kleine broertjes werd deze gin gemaakt - waardoor ze er in de geest (letterlijk!) bij kon zijn.
De rozen voor deze gin komen uit haar oude rozentuin. Deze worden langzaam gedistilleerd met behulp van dampdestillatie, samen met wilde rozen en andere plantaardige ingrediënten die te vinden zijn rond de Wicklow Mountains rond de distilleerderij. Na dit distillatieproces wordt de gin verder doordrenkt met meer rozen om de smaak te versterken en te verdiepen, en om de natuurlijke roze tint te geven.
Het eindresultaat is echt een bloemige gin, die een diepte en complexiteit heeft. De rozenaroma's worden zowel in het aroma als in de smaak gegeven, en hoewel ze worden gecombineerd met meer gebruikelijke gin-smaken, waaronder jeneverbes, is het zeker de roos die het begin is van deze gin!
Leuk weetje: de monnik met opgeheven armen, te zien op alle flessen van Glendalough, is St. Kevin van Glendalough. Een Ierse legende, oorspronkelijk geboren uit de Ierse royalty die meer dan 1400 jaar geleden zou hebben geleefd.
Meer van Glendalough Distillery
Perfect Serve
Dit kan gemakkelijk worden genoten met een neutrale tonic, zoals Fentimans Connoiseurs Tonic. Probeer echter Fentimans Rose & Elderflower Tonic om de gin te versterken en een delicate zoetheid toe te voegen.
Neem een groot glas gevuld met ijs en voeg 50 ml gin toe. Giet er voorzichtig 150-200 ml van de tonic over en roer voorzichtig. Garneer met een eetbaar rozenblaadje of een dun schijfje aardbei