Harahorn Norwegian Small Batch Gin 1L
Het is de combinatie van jeneverbes en bosbessen die de unieke Noorse smaak van Harahorn helpt creëren
Omschrijving
Harahorn Norwegian Small Batch Gin
Een echte ambachtelijke gin, het wordt geproduceerd in kleine batches van slechts 300 liter per keer door Det Norske Brennei (de Noorse distilleerderij), zodat ze de kwaliteit van elke fles zorgvuldig kunnen controleren.
De naam van de gin zelf komt van een Noorse berg in Hemsedal, die op zichzelf is vernoemd naar een fantastisch (en misschien mythisch) dier, een haas met een elandhoorn. Overigens heeft nog niemand hem gezien ... maar de gin kan dat zeker!
Ze zijn erg trots op de plantaardige ingrediënten die ze gebruiken om deze gin te maken, met enkele van 's werelds lekkerste bessen en kruiden uit de natuur van Norweigen. Jeneverbessen uit Røros, bosbessen uit Nordmarka, rabarber uit Grimstad, blaas uit Skagerrak, kvann uit Oppdal en munt uit Sunndal worden allemaal aan het recept toegevoegd met Noorse aardappelgeest om een totaal van 16 botanische ingrediënten te geven.
Het heeft een aangenaam koel aroma in de neus, dat een duidelijke indicatie geeft van de jeneverbes, maar ook hints van anijs, wat bloemige en citrustonen. Een droge gin, in de mond is de jeneverbes zeer uitgesproken (zoals aangegeven door het aroma), maar ook heerlijke bessentonen en een beetje citrus. De jeneverbes gaat door tot het einde en de afdronk geeft een vleugje munt.
Lees meer over Det Norske Brenneri
Perfect Serve
Met zo'n uitgesproken en bessensmaakprofiel, kan dit vrij gemakkelijk worden genoten op ijs als een nippende gin.
Voor een klassieke gin-tonic raden we echter aan om Three Cents Tonic Water te gebruiken (deze tonic is erg neutraal, waardoor de smaken in de gin niet overheersen). Voeg in een groot glas gevuld met ijs 50 ml gin toe aan 200 ml tonic. Garneer met verse bosbessen en een vleugje sinaasappelschil.