Hayman's Gently Rested Gin 70cl
Rustend op Scotch Whisky-vaten geeft deze heerlijke gin een peperige kruidennoot
Omschrijving
Hayman's Gently Rested Gin
In 1863 opende James Burrough een kleine distilleerderij in Chelsea, Londen. Hij experimenteerde met een aantal ginrecepten en gaf ze namen als Burrough's, Olde Chelsey, Beefeater en Black Cat.
Het was James die de London Dry gin bedacht, die tegenwoordig bekend en geliefd is (in die tijd was Old Tom de favoriete gin van Londen). Het was dit wat leidde tot de ontwikkeling van het merk Beefeater Gin... maar het gaf ook de aanzet tot het merk Hayman's gin. De huidige Master Distiller van Hayman's (Christopher Hayman) is de achterkleinzoon van James Burrough.
Voor hun Gently Rested Gin kijkt Hayman opnieuw naar de geschiedenis. Gin rustte altijd in vaten tijdens de hoogtijdagen van Gin Palace in de jaren 1800, en dus herhaalt Hayman's geschiedenis opnieuw en gebruikt hij oude Scotch Whisky-vaten om hun gin gedurende een periode van drie weken in te laten rusten.
Deze korte (zachte) rustperiode heft de botanische smaken in de gin op en versterkt de peperige kruidentonen.
Het resultaat is een echt soepele, goed afgeronde, uitgebalanceerde gin. Het heeft peperige en kruidige tonen van de dominante plantaardige ingrediënten - jeneverbes en koriander - die bijdragen aan zijn volle smaak.
Lees meer over Hayman's
Perfect Serve
Gemakkelijk genoten met een tonic, maar we hielden echt van de pittige peperige tonen in combinatie met een vurige Ginger Ale. Neem een groot glas gevuld met ijs en voeg 50 ml gin toe. Schenk er voorzichtig 150 ml ginger ale bij (we hielden hier van Fentimans Ginger Ale) en garneer met een schijfje sinaasappel.
Dit werkt ook goed in de mix, probeer in een martini in combinatie met grapefruitbitters.