Hayman's Old Tom Gin 70cl

€ 24,95
Op voorraad
GF Code
GF1000860

Een heerlijk soepele en lichtzoete gin van Haymans

Merk
Hayman's
EAN
5021692000340
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
41.4%
Weight (kg)
1.327000
Land van herkomst
Verenigd Koninkrijk
Stijl
Old Tom
Smaakprofiel
Citrus, Zoete

Omschrijving

Hayman's Old Tom Gin

In 1863 opende James Burrough een kleine distilleerderij in Chelsea, Londen. Hij experimenteerde met een aantal ginrecepten en gaf ze namen als Burrough's, Olde Chelsey, Beefeater en Black Cat.

Het was James die pionierde met de London Dry gin, die tegenwoordig bekend en geliefd is (in die tijd was Old Tom de favoriete gin van Londen). Het was dit wat leidde tot de ontwikkeling van het merk Beefeater Gin... maar het gaf ook de aanzet tot het merk Hayman's gin. De huidige Master Distiller van Hayman's (Christopher Hayman) is de achterkleinzoon van James Burrough.

Hoewel het niet gebruikelijk is in de moderne tijd, is Hayman met hun Old Tom gin een eerbetoon aan de heersende gin die werd gedronken toen hun familie begon met het maken van gin.

De royale hoeveelheden plantaardige ingrediënten die Hayman's gebruiken in hun familierecept zorgen voor een gedurfd karakter van citrus en jeneverbes. Zacht en delicaat heeft een subtiele maar bepalende zoetheid (zoals gebruikelijk is in Old Tom gins).

Meer van Hayman's

Perfect Serve

Oude Tom gin's, en Hayman's in het bijzonder doen het erg goed in cocktails zoals de Martinez, Tom Collins en Ramos Gin Fizz.

Het werkt echter ook bijzonder goed in een meer klassieke Gin & Tonic. We raden aan om hiervan te genieten met een citreon mixer, omdat dit de zoetheid doorbreekt en de citrustonen in de gin complimenteert. Neem een ​​groot glas gevuld met ijs en voeg 50 ml gin toe. Giet er voorzichtig 150 ml tonic over en bewaar voorzichtig. Garneer met een schijfje citroen.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hayman's Old Tom Gin 70cl
Uw waardering

Meer van dit merk