Hayman's Rare Cut Gin 70cl
Een 'rare cut' met een hogere sterkte, ter ere van het 50-jarig jubileum van Hayman's Master Distillers in het familiebedrijf
Omschrijving
Hayman's Rare Cut Gin
In 1863 opende James Burrough een kleine distilleerderij in Chelsea, Londen. Hij experimenteerde met een aantal ginrecepten en gaf ze namen als Burrough's, Olde Chelsey, Beefeater en Black Cat.
Het was James die de London Dry gin bedacht, die tegenwoordig bekend en geliefd is (in die tijd was Old Tom de favoriete gin van Londen). Het was dit wat leidde tot de ontwikkeling van het merk Beefeater Gin... maar het gaf ook de aanzet tot het merk Hayman's gin. De huidige Master Distiller van Hayman's (Christopher Hayman) is de achterkleinzoon van James Burrough.
Voor hun Rare Cut Gin kijkt Hayman opnieuw naar de geschiedenis, maar deze keer - de geschiedenis van hun Master Distiller. Hij begon in 1969 in het familiebedrijf en hoewel er veel is veranderd, is zijn liefde voor een klassieke, goed uitgebalanceerde London Dry Gin hetzelfde gebleven.
Om zijn 50e jaar in het bedrijf te vieren, bottelden ze een klassieke London Dry op een hoger alcoholpercentage van 50%. Deze hogere sterkte zorgt voor de intensiteit van de botanicals, waardoor een gedefinieerde en klassieke gin ontstaat.
Meer van Hayman's
Perfect Serve
Gemakkelijk te genieten met een tonic, we houden ervan in combinatie met Franklin & Sons. Neem een groot glas gevuld met ijs en voeg 50 ml gin toe. Giet er voorzichtig 150 - 200 ml tonic over en garneer met een vleugje citroenschil.
Voor een heerlijke Rare Cut Martini neem je een mengglas met een paar ijsblokjes en voeg je 50 ml gin, 10 ml droge vermouth en een scheutje sinaasappelbitter toe. Roer goed en zeef in een gekoeld Martiniglas. Draai de citroenschil over het glas zodat de oliën vrijkomen en serveer met een olijf.