Henry's Gin 70cl

€ 32,99
Op voorraad
GF Code
GF1000805

Een heerlijk verfrissende gin van Curaçao

Merk
Henry's
EAN
742832999427
Weight (kg)
1.460000
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
40%
Land van herkomst
Curaçao
Smaakprofiel
Citrus

Omschrijving

Henry's Gin

Geproduceerd op het Caribische eiland Curaçao, wordt deze gin geproduceerd door Henry van der Kwast (waar de naam van de gin vandaan komt). Zijn voorouders wonen sinds 1659 op het eiland en waren betrokken bij de ontwikkeling van Senior Genuine Curaçao Liqueur.

Het eiland is ongerept en heeft exotische vegetatie - en dit helpt om Henry's Gin zijn uitzonderlijke karakter te geven. Ze gebruiken vier traditionele, lokaal geteelde plantaardige producten en schillen van citrusvruchten bij de productie.

Henry experimenteerde zelf om de juiste plantaardige ingrediënten voor de gin te vinden en gebruikte samen met Juniper citroengras, oregano en yerba buena. Maar er ontbrak iets. Uiteindelijk koos hij voor Laraha-sinaasappel, een opmerkelijke citrusvrucht die alleen op Curaçao te vinden is. Hoewel oneetbaar vanwege zijn extreme bitterheid, bevat de schil essentiële oliën die een heerlijk aroma geven. Door samen te werken met de Senior Genuine Curaçao Likeur Distillery vond Henry een manier om dit op te nemen - en zo werd Henry's Gin geboren.

De gin zelf heeft veel bijval gekregen. Het is een eigentijdse gin, met duidelijke wortels op het eiland van zijn productie. Fris, helemaal niet overheersend met een heerlijk aroma en smaak.

Perfect Serve

Voor een heerlijk verfrissende G&T meng je met The Artisan Drinks Co. Indian Tonic. Voeg in een groot glas 50 ml Henry's gin toe en schenk er 150 ml van de tonic over. Roer voorzichtig en garneer met een schijfje sinaasappel.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Henry's Gin 70cl
Uw waardering