Hernö Old Tom Gin (Mini) 5cl

€ 6,99
Op voorraad
GF Code
GF1000363

Een heerlijk bloemige en eigentijdse versie van de klassieke Old Tom Gin

Merk
Hernö
EAN
7350064520338
Inhoud
5cl
Alcoholgehalte
43%
Weight (kg)
0.140000
Land van herkomst
Zweden
Stijl
Old Tom
Smaakprofiel
Floraal, Kruidige, Zoete

Omschrijving

Hernö Old Tom Gin

Hernö Gin, gevestigd in Dala (tussen Stockholm en Göteborg) in Zweden, is de eerste toegewijde gin-stokerij in Zweden. Ze gebruiken met de hand gehamerde koperen stills (die ze Kierstin en Marit hebben genoemd) om meermaals bekroonde biologische gins te maken van natuurlijke botanische producten.

Voor hun Hernö Old Tom Gin gebruiken ze hun gedistilleerde gin (Hernö Gin) als basis, en voegen ze een extra hoeveelheid moerasspirea toe aan de distillatie. Nadat ze zijn verdund tot precies het juiste alcoholpercentage, voegen ze slechts een vleugje suiker toe.

Het zoeten van de gin is niet puur om zoetheid toe te voegen (dat doet het natuurlijk wel), maar het helpt om de botanische ingrediënten in de gin nog meer te verlevendigen. Bloemige tonen worden gelift, er komt een breder scala aan jeneverbes vrij en het maakt de gin nog zachter in de mond.

Het smaak- en aromaprofiel van deze gin is echt iets heel bijzonders. Op de neus wordt je begroet door een echt vol aroma met houtachtige kruiden. Dit volgt op met een echt heldere, bijna sappige jeneverbessentoon en delicate bloemen.

Zoals gezegd is het een heel soepele gin in de mond. Er is een zoetheid, maar het is zeker niet overweldigend, delicaat licht en het brengt botanische tonen naar voren. Er komt een heerlijk knapperige jeneverbes door, versterkt met dennenbloemen. Door tot aan de afdronk ontwikkelt dit zich tot meer van de bloemige zoetheid met houtachtige kruidige tonen, met de jeneverbes aanwezig (maar zeker niet overweldigend) helemaal tot het einde.

Een heerlijk andere kijk op een traditionele Old Tom-gin gemaakt voor de 21e eeuw.

Lees meer over Hernö

Perfect Serve

Na onlangs de IWSC World's best Gin en Tonic te hebben gewonnen in combinatie met Double Dutch Indian Tonic, zouden we dit zeker aanbevelen als een perfecte serve. Enigszins ongewoon, zouden we deze een beetje sterker dronken aanraden, met de zoetheid van de gin waardoor je er op deze manier van kunt genieten. Giet in een glas met grote ijsblokjes en 50 ml gin langzaam 100 ml tonic erbij. Garneer met een schijfje citroen of citroenschil.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hernö Old Tom Gin (Mini) 5cl
Uw waardering

Meer van dit merk