IBHU Indlovu Citrus Gin (Mini) 5cl
Zuid-Afrikaanse inspiratie van niemand minder dan de majestueuze olifanten - in deze editie samen met twee van hun favoriete vruchten!
Omschrijving
IBHU Indlovu Citrus Gin
Het verhaal achter IBHU's Pink gin begint op dezelfde manier als bij hun originele (en unieke) gin.
Tijdens een safari in Kenia genoten de oprichters van een g&t terwijl ze naar een kudde olifanten keken. Hun gids vertelde hoe bijzondere olifanten zijn in hun surfgewoonten, maar eigenlijk weinig verteren van wat ze eten.
Dus.... een idee was geboren.... zou het mogelijk zijn om olifantenpoep jenever te maken?
Dit is echt een gin made in Africa, ontworpen door olifanten! (Maak je geen zorgen... de mest wordt zorgvuldig verzameld, vervolgens gewassen en gedroogd voordat het wordt gedistilleerd!) Indlovu is zelfs het woord voor olifant in verschillende Zuid-Afrikaanse talen. Het zijn deze majestueuze dieren die, in hun foerageergewoonten, de plantaardige ingrediënten dicteren die worden gebruikt bij het maken van deze gin.
Deze gin heeft een echte herkomst, vergelijkbaar met wijnen. De mest wordt op verschillende locaties en op verschillende tijdstippen van het jaar verzameld. Dit dicteert een deel van de plantaardige ingrediënten die in de gin worden gevonden. Op de achterkant van elke fles staan twee cijfers, het eerste is de coördinaten van het wildreservaat waar het is verzameld en het tweede is de datum waarop het is verzameld.
Terwijl de olifanten helpen bij het maken van de gin, zijn de klassieke plantaardige ingrediënten in de gin jeneverbes, engelwortel, liswortel, koriander en citrus. De olifanten die door de olifanten worden gekozen, zijn onder meer Buccu (Agathosma crenulata), Acacia (Acacia mearnsii), Guarii (Euclea undulata) en Erica (Erica coccinea) (het favoriete voedsel van de olifanten). Dit verandert echter wel van seizoen tot seizoen.
Met de Citrus-gin wordt meer van het favoriete voedsel van de olifant aan de gin toegevoegd. De mensen van IBHU nemen hun klassieke gin en doordrenken het met het heerlijke marulafruit en wilde sinaasappels. Dit zorgt voor een heerlijk fruitig karakter aan de gin, evenals de oeroude geest van de Afrikaanse savanne.
De olifanten zijn helemaal weg van de heerlijk pittige marula-vrucht - in feite is het waarschijnlijk hun favoriete eten. Daarnaast houden ze ook van wilde sinaasappels, en dankzij hun verhoogde reukvermogen kunnen ze ze op grote afstand opsnuiven! De twee passen perfect bij de klassieke gin en geven een andere unieke dimensie aan het Indlovu-assortiment gins.
Lees meer over IBHU
Perfect Serve
Hoewel dit heerlijk is in een klassieke gin & tonic (probeer met Fentimans Connoiseurs Tonic of hun Valenciaanse sinaasappel), vonden we dit vooral heerlijk in een Indlovu Citrus Fizz.
Neem een groot glas gevuld met ijs en voeg 40 ml gin, 80 ml verse sinaasappelsap en een scheutje limoensap toe. Roer voorzichtig en vul het glas vervolgens met sodawater. Garneer met een takje rozemarijn en een schijfje verse sinaasappel.