IBHU Indlovu Gin 70cl

€ 36,95
Op voorraad
GF Code
GF1001030

Een heerlijk klassieke gin, met een twist geïnspireerd op de African Elephant...

Merk
Ibhu
EAN
606110217804
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
43%
Weight (kg)
1.400000
Land van herkomst
Zuid-Afrika
Smaakprofiel
Citrus, Kruidige

Omschrijving

IBHU Indlovu Gin

Tijdens een safari in Kenia genoten de oprichters van een g&t terwijl ze naar een kudde olifanten keken. Hun gids vertelde hoe bijzondere olifanten zijn in hun surfgewoonten, maar eigenlijk weinig verteren van wat ze eten.

Dus.... een idee was geboren.... zou het mogelijk zijn om olifantenpoep jenever te maken?

Dit is echt een gin made in Africa, ontworpen door olifanten! (Maak je geen zorgen... de mest wordt zorgvuldig verzameld, vervolgens gewassen en gedroogd voordat het wordt gedistilleerd!) Indlovu is zelfs het woord voor olifant in verschillende Zuid-Afrikaanse talen. Het zijn deze majestueuze dieren die, in hun foerageergewoonten, de plantaardige ingrediënten dicteren die worden gebruikt bij het maken van deze gin.

Deze gin heeft een echte herkomst, vergelijkbaar met wijnen. De mest wordt op verschillende locaties en op verschillende tijdstippen van het jaar verzameld. Dit dicteert een deel van de plantaardige ingrediënten die in de gin worden gevonden. Op de achterkant van elke fles staan ​​twee cijfers, het eerste is de coördinaten van het wildreservaat waar het is verzameld en het tweede is de datum waarop het is verzameld.

Terwijl de olifanten helpen bij het maken van de gin, zijn de klassieke plantaardige ingrediënten in de gin jeneverbes, engelwortel, liswortel, koriander en citrus. De olifanten die door de olifanten worden gekozen, zijn onder meer Buccu (Agathosma crenulata), Acacia (Acacia mearnsii), Guarii (Euclea undulata) en Erica (Erica coccinea) (het favoriete voedsel van de olifanten). Dit verandert echter wel van seizoen tot seizoen.

Het aroma bevat jeneverbes en heeft een bijna grasachtige aardsheid, samen met een vleugje citrus. De smaak is van een vrij klassieke gin, met een ruggengraat van jeneverbes en een vleugje citrus. Er is echter ook een intrigerende kruidigheid, die marginaal verschilt op basis van de door de olifant gekozen botanische ingrediënten. De afdronk is perfect in balans, met een heerlijke zachtheid en laat een romigheid achter in de mond.

Lees meer over IBHU

Perfect Serve

Terwijl dit perfect werkt in een klassieke g&t (wat uiteindelijk de inspiratie was voor de creatie), probeer in de mix om echt een gespreksonderwerp te creëren.

Probeer een Indlovu egumbini (Olifant in de kamer) cocktail. Voeg in een met ijs gevuld mengglas 60 ml gin, 15 ml Cointreau en een scheutje verse jus d'orange toe. Roer goed en giet in een glas met een paar ijsblokjes. Vul aan met een lichte tonic naar keuze (probeer The Artisan Drinks Co), en garneer met een paar koffiebonen en een vleugje sinaasappelschil.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:IBHU Indlovu Gin 70cl
Uw waardering

Meer van dit merk