IBHU Indlovu Pink Gin (Mini) 5cl
Zuid-Afrikaanse inspiratie van niemand minder dan de majestueuze olifanten, en een van hun favoriete gerechten hielp bij het inspireren van deze heerlijke gin
Omschrijving
IBHU Indlovu Pink Gin
Het verhaal achter IBHU's Pink gin begint op dezelfde manier als bij hun originele (en unieke) gin.
Tijdens een safari in Kenia genoten de oprichters van een g&t terwijl ze naar een kudde olifanten keken. Hun gids vertelde hoe bijzondere olifanten zijn in hun surfgewoonten, maar eigenlijk weinig verteren van wat ze eten.
Dus.... een idee was geboren.... zou het mogelijk zijn om olifantenpoep jenever te maken?
Dit is echt een gin made in Africa, ontworpen door olifanten! (Maak je geen zorgen... de mest wordt zorgvuldig verzameld, vervolgens gewassen en gedroogd voordat het wordt gedistilleerd!) Indlovu is zelfs het woord voor olifant in verschillende Zuid-Afrikaanse talen. Het zijn deze majestueuze dieren die, in hun foerageergewoonten, de plantaardige ingrediënten dicteren die worden gebruikt bij het maken van deze gin.
Deze gin heeft een echte herkomst, vergelijkbaar met wijnen. De mest wordt op verschillende locaties en op verschillende tijdstippen van het jaar verzameld. Dit dicteert een deel van de plantaardige ingrediënten die in de gin worden gevonden. Op de achterkant van elke fles staan twee cijfers, het eerste is de coördinaten van het wildreservaat waar het is verzameld en het tweede is de datum waarop het is verzameld.
Terwijl de olifanten helpen bij het maken van de gin, zijn de klassieke plantaardige ingrediënten in de gin jeneverbes, engelwortel, liswortel, koriander en citrus. De olifanten die door de olifanten worden gekozen, zijn onder meer Buccu (Agathosma crenulata), Acacia (Acacia mearnsii), Guarii (Euclea undulata) en Erica (Erica coccinea) (het favoriete voedsel van de olifanten). Dit verandert echter wel van seizoen tot seizoen.
Met de roze gin wordt een ander favoriet voedsel van de olifant aan de gin toegevoegd. De olifanten zijn dol op het eten van de cactusvijgcactus (vooral de heerlijke, roze gekleurde en delicaat gearomatiseerde vrucht).
Hoewel noch wij, noch IBHU adviseren over de medische voordelen van het drinken van deze gin, bevat de cactusvijg polyfenolen, mineralen en vitamines (dus een geweldige boost voor olifanten, dat weten we zeker!). In de traditionele Afrikaanse geneeskunde wordt het vruchtvlees van de stekelige peer gebruikt om ontstekingen en zelfs katers te behandelen!
Hoewel de smaken van deze gin erg op het origineel lijken, geeft dit een extra, licht fruitige smaak aan de gin.
Lees meer over IBHU
Perfect Serve
Perfect als gin-tonic, met een heerlijk andere draai eraan. Neem 50 ml van de gin en schenk in een groot glas gevuld met ijs. Giet voorzichtig 150 - 200 ml van je favoriete tonic (wij houden van Fentimans Connoisuers Tonic). Roer voorzichtig en garneer met een cocktailkers!