Isle of Harris Gin 70cl
Een prachtig ontworpen fles verwijst naar de heerlijke maritieme geïnspireerde gin van binnen
Omschrijving
Isle of Harris Gin
Wat je als eerste begroet met deze gin, is het iconische ontwerp van de fles. Zelfs dit heeft een verhaal ...
Het papieren zegel toont de coördinaten van de distilleerderij. De Portugese houten stop met het logo van de distilleerderij. Het geribbelde glas roept gedachten op aan het maritieme aspect van het eiland, en doet denken aan fotsam en jetsam gedragen door getijden. De glaskleur doet denken aan de kleur van de zee rond het eiland in de zomer. Het papieren etiket bevat vlekjes van zowel suikerkelp (een belangrijke botanische stof) als koper. Ten slotte het motto "Esse Quam Videri" (te zijn, in plaats van te lijken), het motto van de oprichtersfamilie.
Dit alles duidt op de diepte van de gedachte die is besteed aan het maken van de gin ... en dit alles voordat de stop zelfs maar is verwijderd.
De distilleerderij zelf bevindt zich in het dorp Tarbert, op het eiland Harris (in de Buiten-Hebriden, NW Schotland). Ze destilleren met behulp van een kleine koperen ketel die bekend staat als 'The Dottach', en bottelen en sluiten elk afzonderlijk met de hand af.
Voor de gin worden negen zorgvuldig geselecteerde ingrediënten gebruikt. Elk van deze geeft zijn eigen individuele karakteristiek aan het recept. De belangrijkste botanische en "ster van de show" is de lokale, met de hand geoogste Sugar Kelp, die de diepe verbindingen van het eiland met de zee laat zien en een maritiem randje geeft aan de gin.
De andere plantaardige ingrediënten die bij het maken van deze gin worden gebruikt, zijn jeneverbes, cassiabast, korianderzaad, engelwortel, bittere sinaasappelschil, blokjes, zoethoutwortel en liswortel.
Deze zorgvuldig geselecteerde plantaardige ingrediënten maken dat Isle of Harris Gin een uitzonderlijk verfrissende gin is. Het heeft een duidelijk evenwicht tussen bittere jeneverbes en dennen, en de zoete fruitsmaken van mango, grapefruit en sinaasappel. Een groene kruidensmaak van gemalen koriander ontwikkelt zich en naarmate de jeneverbes en citrus vervagen, blijven zoete vanille en zwarte peper met een zachte herinnering aan de zee.
Perfect Serve
Een echt heerlijke gin, die gemakkelijk op zichzelf kan worden genoten op ijs.
Voor een langer drankje hebben we twee opties. Omdat we het maritiem thema houden, houden we echt van Lobsters Tonic Water of hun Lemon Mint-frisdrank. Schenk bij een van beide 50 ml gin in een groot glas gevuld met ijs en voeg 150 - 200 ml van je favoriete mixer toe. Roer voorzichtig en voeg met de tonic een schijfje grapefruit toe voor de garnering, of voeg met de Lemon Mint frisdrank een takje munt toe.
-
Cooking with ginAnd then you should try to add a gulp to your mussels. You'll never eat mussels again without !!!
Gepost op
-
The best gin everIf you like gin rather than syrup flavoured gins … this is the best . So good don’t add anything , no lemon no lime … just ice and tonic . The flavour is delicate and fresh and hidden if you add other ingredients.
Gepost op
-
Top ginHarris is gewoon een top gun, altijd in huis. DE gin als je zin hebt in een GT met rode grapefruit. Het is dit of puur, limoen verdraagt deze gin slecht. Aanrader!
Gepost op
-
Best gin everThe only gin I drink since I visited Tarbert.
No ice, no tonic, just plain gin.Gepost op