Isle of Raasay Gin 70cl
Droog, pittig, verfrissend en zacht - een echte smaak van het eiland Raasay
Omschrijving
Isle of Raasay Gin
Met behulp van lokale kennis en ervaring in de vorm van de lokale botanicus Dr. Stephen Bungard, heeft de Raasay-distilleerderij alleen de beste Raasay-jeneverbes van het eiland met de hand geplukt.
Om de perfecte smaakbalans te creëren, distilleren ze de jeneverbes samen met een select aantal plantaardige ingrediënten in hun kopermoutstille drank (met behulp van een drievoudig gedistilleerde raasay-alcoholbasis - die lichter is dan hun typische nieuwe alcoholbasis met een meer geconcentreerde zwarte bes Opmerking.
Het volledige compliment van de gebruikte plantaardige ingrediënten zijn jeneverbes, zoete sinaasappelschil, citroenschil, rabarberwortel, engelwortel, korianderzaad, zoethoutwortel, liswortel en kubuspeper
Bij de creatie en presentatie van hun gin is de Raasay-distilleerderij geïnspireerd op de indrukwekkende geologische verscheidenheid van Raasay, de unieke waterbron, de eilandkusten en de ultramoderne distilleerderij. Het is een samensmelting van traditie met hedendaags denken, proces en design. Zoals ze zeggen... "That’s the Raasay way"
Zoals de naam al doet vermoeden, wordt elke druppel liefdevol gedistilleerd, gebotteld en rechtstreeks verzonden vanaf het eiland Raasay.
In de neus is dit echt fris en aromatisch, jeneverbes, zoete sinaasappel, gekonfijte citroen en hints van rabarber komen allemaal door. In de mond ontwaakt de drank met uitbarstingen van jeneverbes en rijkere rabarber- en citrustonen. De afdronk is droog en pittig, waarbij alle smaken perfect in harmonie zijn met elkaar voor een verfrissende afdronk.
Lees meer over Raasay Distillery
Perfect Serve
We raden aan om hiervan te genieten met een klassieke Indian Tonic (zoals Fever-Tree Premium Indian Tonic). Neem een groot glas gevuld met ijs en voeg 50 ml gin toe. Giet er voorzichtig 150 - 200 ml tonic over, roer voorzichtig en garneer met een schijfje sinaasappel.