Isle of Raasay Single Malt Whisky - Bordeaux Cask Peated (2022) 70cl

€ 79,99
Op voorraad
GF Code
GF7000244

Houtrook, zwarte kersen en maritieme noten creëren een verleidelijke speciale release van het eiland Raasay

Merk
Raasay Distillery
EAN
5060221851312
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
61.5%
Weight (kg)
1.580000
Land van herkomst
Verenigd Koninkrijk
Soort
Malt

Omschrijving

Isle of Raasay Single Malt Whisky

Bordeaux Cask Peated (2022)

Met hun Single Cask-serie presenteert de Isle of Raasay-distilleerderij individueel hun zes unieke receptvaten. Deze editie richt zich op een enkele geturfde spirit die mag rijpen in een first fill ex-Bordeaux Red Wine-vat (de vatnummers staan op elke fles). Deze 2022 editie is geturfd, en is speciaal geselecteerd en gebotteld voor de Nederlandse markt.

Ze gebruiken Schotse gerst die wordt gemout met hooglandveen. De kleur is geheel natuurlijk en de whisky is non-chill gefilterd.

De vaten zelf zijn rood gekleurd door het vullen met de bordeauxwijn en worden vanuit een châteaux in Zuidwest-Frankrijk op het eiland afgeleverd. De eerste maanden in de vaten zorgen ervoor dat de whisky een roze kleur krijgt. Dit ontwikkelt zich naar een donkerder, dieper rood naarmate de rijping vordert.

Dit is een whisky vol gedurfde en fruitige smaken (waaronder gedroogd fruit, sultana en druif). Rijke kersttaart en verwarmende winterkruiden omhullen de zintuigen. Houtrook, zwarte kersen vermengd met maritieme tonen die herinneren aan zijn oorsprong op het eiland Raasay.

Meer van Raasay Distillery

Perfect Serve

Proef dit zoals je wilt, we raden aan om puur te serveren - misschien met een druppel water, een scheutje frisdrank of een enkel groot ijsblokje.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Isle of Raasay Single Malt Whisky - Bordeaux Cask Peated (2022) 70cl
Uw waardering