Kamiki Blended Malt Whisky 50cl

€ 49,95
Op voorraad
GF Code
GF7000001

Een soepele en evenwichtige blended whisky van Nara in Japan

Merk
Kamiki
EAN
4589858890019
Inhoud
50cl
Alcoholgehalte
48%
Weight (kg)
1.040000
Land van herkomst
Japan
Soort
Blend

Omschrijving

Kamiki Blended Malt Whisky

Kamiki-whisky, gemaakt in Nara, een van de oude hoofdsteden van Japan, is een unieke gemengde Japanse whisky.

De naam zelf, Kamiki is een mix van twee Japanse woorden; Kami, wat 'God' betekent, en Iki, wat adem betekent. Dit kwam door de prachtige bries die neerdaalde van de plaatselijke berg – die lange tijd werd beschouwd als een ‘Heilige Berg van de God’.

Deze, hun blended Malt Whisky, is tevens de basis voor de andere twee whisky’s in hun assortiment (alleen de vatafwerking verschilt). Het wordt gecreëerd door zeldzame Japanse maltwhisky's te mengen met speciaal geselecteerde maltwhisky's uit de rest van de wereld. Deze worden vervolgens gemengd met Japans bronwater. In plaats van een vooraf bepaalde verhouding vindt het mengen plaats wanneer de mouten hun maximale smaak hebben. Dit betekent dat elke batch uniek is.

Na het mengproces wordt de resulterende Kamiki-whisky in Yoshino Sugi-vaten (Japans cederhout) gelegd - het is de eerste whisky ter wereld die in dit hout rijpt. Dit hout is bijzonder aromatisch en wordt om deze reden lokaal beschouwd als het beste hout om drinkvaten van te maken. Het zorgt ervoor dat de whisky een perfect zachte smaak heeft, een vleugje sandelhout in de neus en een vleugje groene thee in de afdronk.

In de neus geeft de whisky citrusbloesem en een vleugje honingzoetheid, en een vleugje gedroogde turf en sandelhout.

In de mond komen de bloemige tonen naar voren, samen met hints van fruit; abrikozen, kumquat en japanse pruimen. Heidehoning, turf en karamel ronden het gehemelte af. De afdronk brengt een vleugje dennenhout, groene thee en een vleugje peper.

Meer van Kamiki

Perfect Serve

Zoals bij alle whisky's: geniet ervan zoals jij wilt! Deze vonden wij echter lekker op kamertemperatuur met een scheutje water.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kamiki Blended Malt Whisky 50cl
Uw waardering