Kamiki Sakura Wood Whisky 50cl

€ 59,95
Niet op voorraad
GF Code
GF7000077

Dit is een Japanse whisky met drievoudige vatafwerking, met een diep, subtiel ander smaakprofiel

Merk
Kamiki
EAN
4589858890118
Inhoud
50cl
Alcoholgehalte
48%
Weight (kg)
1.060000
Land van herkomst
Japan
Soort
Blend

Omschrijving

Kamiki Sakura Wood Whisky

Kamiki-whisky, gemaakt in Nara, een van de oude hoofdsteden van Japan, is een unieke gemengde Japanse whisky.

De naam zelf, Kamiki is een mix van twee Japanse woorden; Kami, wat 'God' betekent, en Iki, wat adem betekent. Dit kwam door de prachtige bries die neerdaalde van de plaatselijke berg – die lange tijd werd beschouwd als een ‘Heilige Berg van de God’.

Net als in hun Blended Malt Whisky, ontstaat het door het blenden van zeldzame Japanse maltwhisky's met speciaal geselecteerde maltwhisky's uit de rest van de wereld. Deze worden vervolgens gemengd met Japans bronwater. In plaats van een vooraf bepaalde verhouding vindt het mengen plaats wanneer de mouten hun maximale smaak hebben. Dit betekent dat elke batch uniek is.

Na het mengproces wordt de resulterende Kamiki-whisky in Yoshino Sugi-vaten (Japans cederhout) gelegd. Dit is vergelijkbaar met de Intense Wood-editie. Dit hout is bijzonder aromatisch en wordt om deze reden lokaal beschouwd als het beste hout om drinkvaten van te maken. In hun Sakura Wood-editie is er echter een derde periode waarin de whisky in Sakura Casks rust.

Deze whisky heeft een heerlijk andere neus, met tonen van rijpe banaan en gekonfijte kastanjes. Er is ook kaneel en een vleugje dennen. De neus ontwikkelt zich verder naarmate je drinkt, en er komt een duidelijke houtigheid doorheen die aan het bos doet denken.

Het midden van de smaak heeft een uitgesproken en verwarmende houtachtige smaak, met name sandelhout en zachte kruiden. Deze ontwikkelen zich tot zoete kersen, die de hartige tonen doorbreken.

De afdronk is bloemig en doet denken aan de lente.

Meer van Kamiki

Perfect Serve

Zoals bij alle whisky's: geniet ervan zoals jij wilt! Deze vonden wij echter lekker op kamertemperatuur met een scheutje water.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kamiki Sakura Wood Whisky 50cl
Uw waardering