Kinsale Gin (Mini) 5cl
Een heerlijke frisse Ierse gin van de kust van County Cork in Kinsale
Omschrijving
Kinsale Gin
Gelegen in Kinsale (waarnaar het is vernoemd), in Country Cok in Ierland, begon de geschiedenis van Kinsale Gin met Tom O Riordan. Het begon aanvankelijk toen hij een kleine distilleerketel kocht en in zijn keuken begon te distilleren met de hulp van zijn zus Clodagh (een gediplomeerde distilleerder).
Door middel van een proces waarbij meer dan 60 verschillende batches betrokken waren, gebruikten ze een reeks plantaardige ingrediënten. Sommige hiervan zijn traditioneel, sommige afkomstig uit de omgeving en sommige waren exotisch. Na veel proeven door henzelf, vrienden en familie hebben ze het recept afgerond voor wat nu Kinsale Gin is.
De gin vangt echt de 'smaak' van het platteland, dankzij de met de hand geplukte lokale botanicals die bij de creatie ervan zijn gebruikt. Het uiteindelijke recept bevat 21 verschillende botanicals, waaronder de lokale botanicals, die seizoensgebonden worden verzameld (en met perfecte aandacht voor het milieu).
Bloemige tonen van moerasspirea, e;derflower en vlierbessen voegen zich bij het exotische aroma van citroenverbena en geranium. Deze versterken de pittige jeneverbes en brengen de smaken perfect in balans om een complexe, maar toch gemakkelijk te drinken en exquise smaak te garanderen.
Meer van Kinsale
Perfect Serve
Heerlijk in een klassieke gin & tonic, waar we ofwel een neutrale tonic zoals Three Cents aanbevelen, of voor smaken van de zee - probeer hun Aegean Tonic. Neem een groot glas gevuld met ijs en voeg 50ml van de gin toe. Giet er voorzichtig 150 - 200 ml van je gekozen tonic over en roer voorzichtig. Garneer met een schijfje verse citroen.
Dit werkt ook uitzonderlijk goed in een Martini. Giet 60 ml van de gin in een mengglas gevuld met ijs (of een cocktailshaker indien gewenst) en voeg 10 ml droge vermout toe (we houden hier van Belsazar). Roer (of shake goed) en zeef in een Martiniglas. Garneer met een schijfje citroen of een olijf.