Luxardo Maraschino Originale 70cl

€ 16,99
Op voorraad
GF Code
GF3000046
Luxardo Maraschino Originale 70cl
Merk
Luxardo
EAN
8000353006157
Weight (kg)
1.476000
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
32%
Land van herkomst
Italië
Smaakprofiel
Fruitige

Omschrijving

Luxardo Maraschino Originale wordt nog steeds geproduceerd volgens een speciale formule die in 1821 door Girolamo Luxardo is gemaakt

Wanneer Luxardo marasca-kersen aan het begin van elke zomer worden geoogst, worden ze tot drie jaar lang in alcoholische infusie in larikshoutvaten gebracht, samen met enkele bladeren en takken van dezelfde bomen.

Als het klaar is, worden zowel de vloeibare als de vaste delen gedistilleerd in traditionele koperen potstills, waardoor het hart wordt gescheiden van kop en munt. Alleen het hart van het distillaat mag dan rijpen in essenhouten vaten. Het laatste proces bestaat uit het transformeren van het distillaat in likeur door een eenvoudige siroop van water en suiker toe te voegen, waardoor het alcoholpercentage tot 32% wordt verlaagd. Kristalhelder van kleur, het aroma is typerend voor marasca-kersendistillaat met een sterke alcoholgeest en geroosterde nootachtigheid, terwijl de smaak tegelijkertijd glad maar scherp is met hints van donkere chocolade, vanille en sinaasappelmarmelade.

De hoge groene fles met zijn rode dop wordt nog steeds met de hand gevlochten in stro binnen het bedrijf en lijkt op de Maraschino-flessen die in Zara werden geproduceerd in de begintijd, waar het stro werd geplaatst om schade tijdens transport te voorkomen.

Luxardo Maraschino Originale kan worden genoten in vele klassieke cocktails of puur als drankje na het eten. Het is ook ideaal over fruit zoals aardbeien, ananas, sinaasappels etc. of als smaakmaker in snoep en ijs.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Luxardo Maraschino Originale 70cl
Uw waardering