Martin Miller's Gin (Mini) 5cl

€ 5,99
Op voorraad
GF Code
GF1000400
Martin Miller's Original Gin, is pot distilled using two separate distillations. This imparts a unique balance of citrus and juniper. Blended to a bottling strength of 40% ABV using Icelandic Spring Water.
Merk
Martin Miller's
EAN
0698929000357
Weight (kg)
0.132000
Inhoud
5cl
Alcoholgehalte
40%
Land van herkomst
Verenigd Koninkrijk
Smaakprofiel
Citrus, Kruidige

Omschrijving

Op zijn zoektocht naar perfectie drong Martin Miller erop aan dat alle botanische producten eerst op kwaliteit werden geselecteerd, niet alleen op regionale herkomst. Dit was een principe dat hij toepaste op de sourcing van al zijn ingrediënten. Deze obsessie met het creëren van gin van de hoogste kwaliteit, gold evenzeer voor de distillatie ervan.

Eerst en vooral eiste hij dat er een traditionele koperen pot zou worden gevonden, die voldoende groot was om een premiumconsistente kwaliteit te garanderen. Verder eiste hij dat alleen het hart van de geest zou worden gebruikt. Hoofden en staarten moesten worden weggegooid.

Het ‚¬Ã‹Å“hart‚¬€ž¢ is dat deel van de distillatie waar de spirit uitloopt van het nog heldere en pure, rijk aan ethylalcohol en heerlijke aromatische vluchtige stoffen, maar zonder ongewenste onzuiverheden. Hoofden - simpel gezegd - zijn de eerste twintig minuten of zo van de geest die uit de stilte wordt verdreven terwijl het sputtert en hoest tot leven, waarbij het vaak methanol, aceton en een verscheidenheid aan esters en aldehyden uitspuugt.

Niets dat je in je gin zou willen.

De staarten aan de andere kant zijn de laatste kloppen, terwijl de stilte uit zijn laatste aanbod van congeneren en vette oliën piept. Het ‚¬Ã‹Å“hart‚¬€ž¢ ontdekken en selecteren is een van de belangrijkste vaardigheden van de meester-distilleerder.

Herdestillatie van kop en staart, zoals gewoonlijk wordt gedaan, werd door Martin verboden.
Het begin van een zekere vertrouwdheid met de alchemie van gin-distillatie deed echter zijn avontuurlijke kant ontwaken. Dit zou hem ertoe brengen te experimenteren. Op zoek naar wat hij beschouwde als een ‚¬Ã‹Å“betere balans‚¬€ž¢ voor zijn jenever, besloot Martin ‚¬Ã‹Å“de kaarten te schudden‚¬€ž¢.

Het kwam bij hem op dat door dezelfde plantaardige ingrediënten te distilleren, maar in verschillende combinaties, en ze vervolgens in verschillende verhoudingen met elkaar te vermengen, hij veel meer controle kreeg over de uiteindelijke balans van de gin. Martin realiseerde zich toen natuurlijk niet dat hij de regels van de gin Taliban overtrad. Maar dan had hij altijd geloofd dat er regels waren opgesteld om te worden overtreden.

Het enige wat hem interesseerde was dat zijn laatste combinatie van een distillaat dat sterk afhankelijk was van citrus, in combinatie met een tweede distillatie zonder citruselementen, zijn gin een uitstekende balans gaf. Juniper was nog steeds dominant - zoals het zou moeten zijn in een halverwege fatsoenlijke gin - maar een citrusfrisheid mocht doorschijnen.

Het resultaat? Martin Miller's Original Gin.

Gelukkig is er geen Fatwa uitgegeven.

Ideaal geserveerd met Fever-Tree Premium Tonic, veel ijs en gegarneerd met aardbeien en zwarte peperkorrels (zie video hierboven)

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Martin Miller's Gin (Mini) 5cl
Uw waardering