Martin Miller's Gin 70cl

€ 26,95
Op voorraad
GF Code
GF1000278

Met een creatieve balans van citrus en jeneverbes is dit een verfrissende gin gemaakt met IJslands bronwater

Merk
Martin Miller's
EAN
6989290003950
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
40%
Weight (kg)
1.448000
Land van herkomst
Verenigd Koninkrijk
Smaakprofiel
Citrus, Kruidige

Omschrijving

Martin Miller's Gin

Dit is een gin die is gemaakt door drie vrienden (David Bromige, Andreas Versteegh en Martin Miller). Martin Miller wilde een gin die een categorie zou verlevendigen die hij als verwaarloosd voelde. De doorvoer kwam in 1998 en de gin werd in 1999 gelanceerd.

Martin Miller's is een moderne versie van een klassieke droge gin en gebruikt de beste tradities van Engelse distilleerders. Ze voegen er echter hun eigen draai aan toe. Ze wilden een gin die "naar gin smaakte" in de woorden van Martin Miller.

Dit is een in pot gedestilleerde gin, die twee afzonderlijke distillaties van aardse en op citrus gebaseerde plantaardige ingrediënten gebruikt. Dit zorgt voor een perfecte balans tussen citrus en jeneverbes. De plantaardige ingrediënten die bij de gin worden gebruikt zijn jeneverbes, engelwortel, gedroogde citroenschil, cassia, korianderzaad, gedroogde limoenschil, zoethoutwortel, nootmuskaat, bittere sinaasappelschil en florentijnse iris.

Zodra de distillatie van deze plantaardige ingrediënten is voltooid, wordt het distillaat naar IJsland verscheept. Hier wordt het op sterkte gemengd met IJslands bronwater. Dit water staat bekend om zijn zuiverheid, waardoor kunstmatige demineralisatie niet nodig is, wat het zachte boeket en de kenmerkende sensatie verder versterkt.

Het resultaat van het hele proces is een gin die zacht en citrusachtig is. Het heeft een uitstekende balans waar, net als een "klassieke gin", jeneverbes dominant is. Toch heeft het een citrusfrisheid die doorschijnt. Een gin die "naar gin smaakt", zoals de distilleerder zegt.

Over het algemeen heeft Martin Miller's gin een jeneverbessenaroma, dat perfect samengaat met verse citroenschil. Op de achtergrond is er een delicate peperigheid. In de mond is er een zeer delicate zoetheid van zoethout, die perfect samengaat met de citrus die naar voren komt in de smaak, samen met zachte kruiden. Het is zacht en delicaat en extreem glad in de mond. De afdronk is verwarmend, erg zacht, met aanhoudende citroen.

In de woorden van de distilleerder: "Onconventionele Engelse distillatie van de beste plantaardige ingrediënten, gemengd met het zuiverste IJslandse water. Is het waanzin of genie?" - alleen jij kunt het vertellen!

Lees meer over Martin Miller's

Perfect Serve

Het uitgangspunt van deze gin is "gin zoals het hoort", dus een neutraal tonic werkt het beste - en we raden Seventeen Tonic Water aan.

Giet in een groot glas gevuld met veel ijs 50 ml gin en vul aan met 150-200 ml tonic. Garneer met een in vieren gesneden aardbei.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Martin Miller's Gin 70cl
Uw waardering

Meer van dit merk