Martini Extra Dry Vermouth 75cl

€ 8,95
Op voorraad
GF Code
GF3000026
Een heerlijke mix van wijn en kruiden creëerde Martini's tweede Vermout, die zelfs de Martini-cocktail zijn naam gaf
Merk
Martini
EAN
7630040402019
Inhoud
75cl
Alcoholgehalte
15%
Weight (kg)
1.228000
Land van herkomst
Italië

Omschrijving

Martini Extra Dry Vermouth

De tweede Vermouth in het Martini-assortiment, hun Extra Dry Vermouth, werd voor het eerst geïntroduceerd op nieuwjaarsdag 1900. Dit volgde op 10 jaar ontwikkeling door de zonen van Luigi Rossi (Luigi was de maker van Martini's eerste Vermouth, de Rosso).

Bevat een mix van plantaardige ingrediënten, waaronder zeldzame houtsoorten, kruiden, citrus- en frambozenextracten, samen met Florentijnse Orris-wortel. De Orris-wortel heeft een viooltjesgeur en vormt het hart van de Vermouth. (De Orris is de wortel van Iris' die drie jaar worden gekweekt voordat ze in de zon worden gedroogd).

Na de release werd het snel een hoofdbestanddeel van de 20e eeuw en vond het een thuis in bars en huizen over de hele wereld. Het is ook een belangrijk onderdeel van veel cocktails, met name degene die zelfs zijn naam aannam - de Martini (waarvan velen genoten, van de Britse Winston Churchill tot de Amerikaanse Ernest Hemmingway)

Lees meer over Martini

Perfect Serve

Ongelooflijk veelzijdig, dit kan worden genoten met ijs alleen, gemengd met een tonic (gelijke delen Vermout tot een neutrale tonic), of in een Martini.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Martini Extra Dry Vermouth 75cl
Uw waardering

Meer van dit merk