Martini Rosso Vermouth 75cl
Een heerlijke mix van wijn en bittere kruiden creëerde Martini's eerste Vermout
Omschrijving
Martini Rosso Vermouth
Martini Rosso werd voor het eerst geproduceerd in 1863 en was het eerste product dat door het bedrijf Martini werd geproduceerd. Het is gemaakt met vier ingrediënten: wijn, plantaardige ingrediënten, suiker en alcohol.
Het originele recept is gemaakt door Luigi Rossi en hij gebruikte lokale plantaardige ingrediënten om de scharlaken getinte vermout te mengen. De rest zeggen ze dat het vijandig is, omdat het al meer dan 120 jaar over de hele wereld wordt genoten.
Hoewel het exacte recept een goed bewaard geheim is, heeft de zoete vermout een intens kruidig karakter. Dit is het resultaat van een zorgvuldige vermenging van wijnen en de complexe selectie van Italiaanse kruiden. Deze omvatten salie, hartig, dittany en bitterzoete exotische houtsoorten.
Lees meer over Martini
Perfect Serve
In combinatie met een neutrale tonic helpen de bubbels de vermout op te tillen en te verlevendigen. We raden aan om 60 ml van de vermout te mengen met 60 ml van een neutrale tonic (zoals Fever-Tree) in een groot wijn- of copa-glas. Zorg voor voldoende ijs om het drankje lekker verfrissend te houden. Garneer met een grote schijf sinaasappel