6 O'Clock Gin

Het 6 O'Clock verhaal

6 O’clock Gin is een reeks opvallend soepele artisanale gins, handgemaakt in kleine batches, met traditionele vaardigheden en alleen de beste natuurlijke ingrediënten.

Het is een ambachtelijk jenevermerk dat eigendom is van en wordt beheerd door het familiebedrijf Bramley & Gage, gevestigd in Thornbury aan de rand van Bristol in het Verenigd Koninkrijk.

De naam 6 O’clock is geïnspireerd op de lang gekoesterde familietraditie om zich om 6 uur over te geven aan de eerste G&T van de avond; een zeer Britse gewoonte met koloniale wortels, nog steeds genoten in de distilleerderij en gedeeld door gin-liefhebbers over de hele wereld. (Bij ons hier ook bij Gin Fling!)

Het familierecept

Het 6 O’clock-verhaal begint bijna 30 jaar geleden, toen Edward en Penny Kain eigenaar waren van de Dittisham Fruit Farm in Zuid-Devon. Om te diversifiëren en hun overtollige fruit goed te gebruiken, begonnen ze met het maken en bottelen van heerlijke likeuren en deze te verkopen in lokale winkels, met behoorlijk wat succes.

Een paar jaar later verkochten ze de fruitboerderij, maar behielden ze het likeurbedrijf en noemden het Bramley & Gage. De verkoop bleef gestaag groeien doordat een bredere distributie in het hele land werd bereikt. Edward had altijd van thuisbrouwen genoten en het was in deze tijd dat de eerste incarnatie van het familieginrecept werd gecreëerd als basis voor zijn uitstekende sleedoorn. De eerste familie heette nog Florence; tegenwoordig wordt ze nog steeds door Edward gebruikt voor het ontwikkelen en experimenteren met nieuwe smaakprofielen.

Het maken van 6 O’clock Gin

In 2007 namen Michael en Felicity de inmiddels welvarende distilleerderij van hun ouders over en verhuisden het bedrijf naar Bristol. Bramley & Gage werd een naamloze vennootschap.

Edward bleef bij het bedrijf betrokken als hoofddistilleerder en bracht zijn ervaring, vaardigheid en precisie in de uitdaging om een ​​nieuwe artisanale gin te creëren voor de markt van premium sterke dranken. Samen gingen ze aan de slag met het perfectioneren van het familiegin-recept. De heerlijke smaak van 6 O’clock Gin is ontstaan ​​door experimenteren: zorgvuldig geselecteerde botanische ingrediënten, geleid door jeneverbes, precies uitgebalanceerd voor een verfrissend schone smaak.

Drie jaar later werd 6 O’clock Gin op de markt gebracht. Zelfs in 2010 liepen Bramley & Gage voorop - er waren maar een paar Britse ambachtelijke jeneverstokerijen.

De verkoop nam een ​​hoge vlucht, met onmiddellijke distributie via de kanalen die al met het assortiment handgemaakte likeuren waren gevestigd.

Toen kwam Kathleen, een nieuwe, grotere koperen pot, nog steeds speciaal ontworpen en in opdracht gemaakt voor de productie van 6 O’clock Gin. Het onderscheidende kenmerk van Kathleen is haar kop met dubbele bol die het contact tussen de verdampende alcohol en het koper vergroot; dit gecombineerd met verhoogde hoeveelheden reflux, zorgt voor de opvallende zachtheid waar 6 O’clock Gin bekend om staat.

Het merk 6 uur opbouwen

Het is altijd de bedoeling geweest om een ​​goed doordacht kernassortiment klassieke gins te bouwen dat de tand des tijds zal doorstaan. Momenteel bestaat het kernassortiment uit het vlaggenschip, de opvallend soepele London Dry Gin in zijn iconische Bristol-blauwe glazen fles, die dient als spiritusbasis voor de rest van het assortiment. Er zijn twee fruitjenevers, Damson en Sloe, die opmerkelijk zijn omdat ze minstens twee keer zo lang weken als andere soortgelijke gins op de markt; en een uitstekende exportkracht (50% ABV) gekruide London Dry gin, de Brunel Edition.

De trots Britse, 6 O’clock Gin is heel duidelijk over zijn waarden. Hoewel de traditionele vaardigheden in de maak zijn overgenomen van de boerderij en geperfectioneerd in een modernere industriële omgeving, blijft onze benadering van het ambacht van distilleren hetzelfde. Het is zowel berekend als nauwkeurig, waarbij we onze kennis en expertise gebruiken om een ​​consistente kwaliteit en onze kenmerkende soepelheid te garanderen. We geloven sterk in en waarderen het ethos van ambachtelijke gin en zullen 6 O’clock Gin in kleine batches met de hand blijven maken met behulp van onze traditionele vaardigheden, zij het met een moderne twist, en alleen de beste natuurlijke ingrediënten.

De verpakking werd in 2014 opnieuw gelanceerd met een nieuw logo en een nieuwe website - de verkoop verdubbelde bijna van de ene op de andere dag. In 2019 zullen nog een paar veranderingen plaatsvinden om de aanwezigheid van het merk te vergroten en de introductie van een nieuwe limited edition.

Distributie blijft zowel nationaal als internationaal uitbreiden met exportmarkten in Europa, de VS, Canada en Zuidoost-Azië.

Het is tenslotte altijd wel ergens 6 uur!

Lees meer over 6 O'Clock

Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina