Bivrost

Bivrost

Aurora Spirit, het bedrijf achter het merk Bivrost, ontstond toen een groep vrienden zat te praten over lekker eten in een huisje in Arctic Lyngen.

Een diverse groep... een dokter, een duiker en een kapper, ze waren gefrustreerd dat hoewel er veel groei was in de Northern Lights-industrie, bezoekers niet konden genieten van hoogwaardige, lokaal geproduceerde alcoholische dranken.

Na enig wikken en wegen besloten ze hier iets aan te doen. Ze brachten toen een Schot aan boord en het team was compleet en Aurora Spirit was geboren. Aurora van Aurora borealis (het noorderlicht) - en "Spirit" in verband met zowel de gemoedstoestand of persoonlijkheid als de alcoholrelatie.

Ook de verbinding met het gebied en het noorderlicht hield daar niet op. Bivrost is een oud Noors woord en is een van de namen die worden gebruikt voor het noorderlicht. Men geloofde dat Bivrost een brug was tussen hemel en aarde, die werd bewaakt door de felle god Heimdallr.

In het voorjaar van 2015 werden de plannen afgerond, in december volgden de fundamenten van het gebouw - en in de zomer van 2016 opende de meest noordelijke distilleerderij ter wereld, samen met een bezoekerscentrum.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina