Stokerij Texel

Stokerij Texel

Gin & Vodka van Texelse bodem!

Stokerij Texel is opgericht door Jaco Spek en Kees Groenewoud. Beide delen de passie voor zee, Texel en het wad en voor het produceren en consumeren van echte lokale producten.

Texel Gin van Stokerij Texel is in korte tijd een begrip geworden. Deze gin is verrijkt met de geurige bloemen van de vlier en de smaakvolle oranjebessen van de duindoorn. Vlier werd vroeger geplant nabij boerderijen om kwade geesten te weren en duindoorn komt veel voor langs de westkust van Texel. Ook in deze gin is de jeneverbes sterk aanwezig

De stenen fles geeft deze gin & vodka een extra dimensie en een luxe uitstraling. Verderdoet fles doet je denken aan het welbekende Juttertje van Texel. De combinatie van ambacht en lokale smaken geeft de Texelse TX GIN een bijzonder fris, kruidig en smaakvol karakter.

De TX wodka is zoals je van wodka verwacht een pittig en helder drankje, maar de Texelse wodka bevat een vleugje Texelse Cranberry en dat maakt ‘m nou net bijzonder en wat zachter van smaak. Daarnaast kleurt hij heel licht roze in het glas.

Zowel de TX gin als TX Wodka heeft een eigen plek gekregen op de Texelse terrassen en is vanaf nu ook verkrijgbaar daarbuiten via Gin Fling!

 TX GIN

TX Gin is een zachte kruidige gin met tonen van duindoorn en vlierbloesem. Deze gin is verrijkt met de geurige bloemen van de vlier en de smaakvolle oranje bessen van de duindoorn.

TX WODKA

TX Wodka is een zachte zuivere wodka met een vleugje cranberry. TX Wodka wordt meerdere malen gedestilleerd en daarna gezuiverd met actieve kool. Een kleine hoeveelheid Texelse cranberry’s geeft de TX Wodka een licht frisse toon.

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina