Metaxa 7 Stars 70cl
Een heerlijk andere, brandy-achtige spirit uit Griekenland met een uitgebalanceerde fruitige smaak.
Omschrijving
Metaxa 7 Stars
Metaxa wordt verkocht sinds 1888, toen de oprichter Spyros Metaxa zijn spirit creëerde vanwege een verlangen naar een soepelere, intensere spirit (hij vond dat anderen die op dat moment beschikbaar waren hard in de mond waren).
Met meer dan 130 jaar geschiedenis exporteert Metaxa zijn familie van sterke dranken over de hele wereld sinds de oprichting in Piraeus (de haven van Athene).
Interessant feit: er wordt gezegd dat de "Salamina Warrior" die op de flessen staat, werd gebruikt omdat er een medaillon werd gevonden tijdens de bouw van de distilleerderij. De slag bij Salamina vond plaats in 480 voor Christus in de wateren bij Piraeus.
De sterbenaming die bij Metaxa wordt gevonden, heeft niet te maken met de leeftijd, maar eerder met het aantal basiswijnen en gedistilleerde dranken die in elke blend worden gebruikt. Hoewel dit een cognacachtige drank is, wordt het niet geclassificeerd als een cognac - het zit eerder in zijn eigen categorie.
Voor hun 7 Star heeft Metaxa een drankje gecreëerd dat evenwichtig en fruitig is. De vloeistof zelf heeft een diepe amberkleurige tint, met een vleugje koper. In de neus heeft het bloemige tonen die worden vergezeld door rijpe perziken en pruimen.
De smaak is complex, waarbij zowel kaneel als koffie het gehemelte begroeten. Het ontwikkelt zich tot een goed afgeronde drank met een volle body gevuld met zoete, rijpe vruchten en toffee. Het heeft een lange afdronk en laat in de mond tonen van fruit achter, evenals een vleugje roos op de achtergrond.
Meer van Metaxa
Perfect Serve
Dit is een sterke drank die puur (op kamertemperatuur) gedronken kan worden of op ijs geserveerd kan worden. Het werkt echter ook uitzonderlijk goed in langere, verfrissende drankjes.
Probeer voor een speciaal drankje een Manhattan Bay Cocktail. Voeg in een gekoeld mengglas 50 ml Metaxa 7 Stars, 25 ml zoete rode vermout toe en voeg 3 scheutjes Angostura Bitters en Angostura Orange Bitters toe. Roer goed en serveer in een cocktailglas. Garneer met een vleugje sinaasappelschil en een cocktailkers.