Silent Pool Rose Expression Gin 70cl

€ 39,95
Op voorraad
GF Code
GF1000468

Silent Pool Rose Expression Gin mengt de delicate essentie van roos met een rijke mix van botanicals, waardoor een verfijnde en elegante gin ontstaat die perfect is voor verfijnde cocktails.

Merk
Silent Pool
EAN
5060411480605
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
43%
Weight (kg)
1.504000
Land van herkomst
Verenigd Koninkrijk
Smaakprofiel
Citrus, Floraal

Omschrijving

Silent Pool Rose Expression Gin: Bloemige elegantie in elke slok

Introductie

Silent Pool Rose Expression Gin is een prachtig gemaakte spirit die de klassieke botanische ingrediënten van Silent Pool Gin combineert met de delicate en betoverende essentie van roos. Deze elegante gin biedt een verfijnd en aromatisch smaakprofiel, waardoor het de perfecte keuze is voor verfijnde cocktails en speciale gelegenheden.

De geschiedenis van Silent Pool Gin

Silent Pool Gin werd in 2014 opgericht in het hart van Surrey, Engeland, naast het serene en mystieke Silent Pool. Oprichters Ian McCulloch en James Shelbourne werden geïnspireerd door de natuurlijke schoonheid en rust van het gebied, wat wordt weerspiegeld in hun toewijding aan het creëren van handgemaakte gin van hoge kwaliteit. De distilleerderij gebruikt traditionele methoden en de beste botanische ingrediënten om gin te maken die zowel complex als harmonieus is. Silent Pool Rose Expression Gin is een bewijs van hun toewijding aan innovatie en uitmuntendheid en voegt een bloemige twist toe aan de befaamde Silent Pool Gin.

Botanische Symfonie: het hart van Silent Pool Rose Expression Gin

Silent Pool Rose Expression Gin bevat een rijke mix van botanische ingrediënten die de unieke en verfijnde smaak creëren. Hoofdingrediënten zijn onder andere jeneverbes, koriander, engelwortel en orriswortel, gecombineerd met de delicate infusie van rozenblaadjes. Extra botanische ingrediënten zoals lavendel, kamille en kafferlimoenblad dragen bij aan de complexiteit en diepte van de gin, terwijl de subtiele zoetheid van lokale honing een verfijnde toets toevoegt. De zorgvuldige balans van deze botanische ingrediënten resulteert in een gin die zowel bloemig als aromatisch is, met een zachte en elegante afdronk.

Vakmanschap en kwaliteit: Het distillatieproces

Silent Pool Rose Expression Gin wordt gemaakt met behulp van een traditionele koperen distilleerketel, waardoor de hoogste kwaliteit en consistentie in elke batch wordt gegarandeerd. De botanische ingrediënten worden vóór het distilleren geweekt in een neutrale spirit, zodat hun smaken volledig in de gin kunnen trekken. De infusie van rozenblaadjes na het distilleren voegt een laatste laag complexiteit en elegantie toe, waardoor een gin ontstaat die zowel visueel verbluffend als rijk aan smaak is. Het gebruik van water uit de Silent Pool versterkt de band van de gin met de prachtige omgeving en voegt een uniek terroir toe aan de spirit.

Botanische elegantie: Ontdek de smaken van Silent Pool Rose Expression Gin

Silent Pool Rose Expression Gin biedt een verfijnde en verfijnde smaakervaring, waarbij elk botanisch ingrediënt bijdraagt aan het harmonieuze smaakprofiel. Het resultaat is een gin die zowel delicaat als complex is, waardoor het een perfecte keuze is voor wie op zoek is naar een echt elegante spirit.

Proefnotities

Een verfijnde gin met een bloemig en aromatisch profiel.

Aroma: Het aroma is delicaat en uitnodigend, met de subtiele geur van rozenblaadjes aangevuld met bloemige noten van lavendel en kamille, en een vleugje citrus van kafferlimoenblaadjes.

Smaak: In de mond levert Silent Pool Rose Expression Gin een harmonieuze mix van botanische ingrediënten. De jeneverbes en koriander zorgen voor een klassieke basis van gin, terwijl de rozenblaadjes een delicate bloemige zoetheid toevoegen. De lavendel en kamille versterken de bloemige complexiteit en de kafferlimoenblaadjes zorgen voor een verfrissende citrustoets. De toevoeging van lokale honing voegt een zachte en verfijnde zoetheid toe, waardoor een goed afgeronde en evenwichtige smaak ontstaat.

Afdronk: De afdronk is lang en elegant, met de bloemen- en citrustonen die aangenaam blijven hangen en een verfijnde en aromatische nasmaak achterlaten die je uitnodigt om van elke slok te genieten.

Meer van Silent Pool

Perfect Serve

Het verfijnde en aromatische profiel van Silent Pool Rose Expression Gin maakt het ideaal voor een verscheidenheid aan verfijnde cocktails, maar ook voor een klassieke gin en tonic.

Cocktail suggestie: Rose Gin Fizz: Giet 50 ml Silent Pool Rose Expression Gin, 25 ml vers citroensap en 15 ml rozensiroop in een cocktailshaker gevuld met ijs. Schud goed en strain in een gekoelde flute. Vul af met sodawater en garneer met een rozenblaadje voor een vleugje elegantie.

FAQ's

Wat maakt Silent Pool Rose Expression Gin uniek?

Silent Pool Rose Expression Gin onderscheidt zich door de delicate infusie van rozenblaadjes, gecombineerd met een rijke mix van botanische ingrediënten, waardoor een verfijnd en aromatisch smaakprofiel ontstaat.

Hoe moet ik Silent Pool Rose Expression Gin serveren?

Silent Pool Rose Expression Gin kan puur worden gedronken, in een klassieke gin-tonic of als onderdeel van een verfijnde cocktail. Het bloemige en aromatische profiel maakt het een veelzijdige keuze voor een verscheidenheid aan dranken.

Waar wordt Silent Pool Rose Expression Gin geproduceerd?

Silent Pool Rose Expression Gin wordt geproduceerd in Surrey, Engeland, in een distilleerderij naast het pittoreske Silent Pool, met behulp van traditionele koperen pot stills en de beste botanische ingrediënten.

Kan Silent Pool Rose Expression Gin puur gedronken worden?

Ja, Silent Pool Rose Expression Gin kan puur of met ijs gedronken worden om de delicate bloemige en complexe botanische smaken volledig tot hun recht te laten komen.

Wat zijn de belangrijkste botanische ingrediënten in Silent Pool Rose Expression Gin?

De belangrijkste botanische ingrediënten in Silent Pool Rose Expression Gin zijn onder andere jeneverbes, koriander, engelwortel, orriswortel, rozenblaadjes, lavendel, kamille, kafferlimoenblaadjes en lokale honing, waardoor een evenwichtig en elegant smaakprofiel ontstaat.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Silent Pool Rose Expression Gin 70cl
Uw waardering

Meer van dit merk