Sir Edmond Gin 10cl

€ 2,49
Op voorraad
GF Code
GF1001164

Deze gin heeft een rebels karakter met een ongebruikelijk karakter en is 's werelds eerste die vanille is doordrenkt

Merk
Sir Edmond
EAN
9506481461558
Inhoud
10cl
Alcoholgehalte
40%
Weight (kg)
0.250000
Land van herkomst
Nederland
Smaakprofiel
Citrus, Zoete

Omschrijving

Sir Edmond Gin

Vernoemd naar Edmond Albius, een slaaf geboren in Sainte-Suzanne, een gemeente aan de noordkust van het Franse eiland Réunion in het begin van de 19e eeuw.

Edmond Albius veranderde in zijn eentje de toekomst van vanille en de teelt ervan door een manier te vinden om de planten snel en winstgevend te bestuiven. Iets dat bekende botanici in die tijd niet hadden gedaan. En dat allemaal op 12-jarige leeftijd!

Deze Nederlandse gin is doordrenkt met vanillestokjes van het eiland Réunion, het belangrijkste smaakprofiel in de gin (uiteraard samen met jeneverbes). Het bevat ook engelwortel, kardemom, gember en kaneel.

De warme zoetheid van de vanille komt duidelijk tot uiting in zowel het aroma als in de mond, terwijl de aardsheid wordt aangevuld door de jeneverbes en kardemom.

Goed om te weten .... Voor elke verkochte fles levert Sir Edmond Gin een bijdrage aan de African Wildlife Foundation. Deze in Kenia gevestigde liefdadigheidsinstelling wijdt haar passie en geld aan het behoud van dieren in het wild en de bescherming van habitats, maar ook aan de empowerment van de gemeenschap en economische ontwikkeling.

Perfect Serve

Om een ​​heerlijke gin-tonic te maken, neem je een groot copaglas en vul je met ijs. Giet meer dan 50 ml gin en vul dan bij met 150 ml Fever-Tree Indian Tonic Water. Garneer met een schijfje sinaasappel en een kaneelstokje.

Om de boel wat pittiger te maken, meng je met Fever-Tree Ginger Ale in plaats van tonic.

Voor de cocktail-lovers is de vanillesmaak perfect voor een Espresso Martini. Voeg 50 ml Sir Edmond Gin, 30 ml versgeperste espresso, 15 ml frangelico en 10 ml vanillesiroop toe aan een cocktailshaker. Vul met ijs, goed schudden en dubbel zeven in een afgekoeld martini-glas en top met 3 koffiebonen om te garneren.