Tarquin's Cornish Dry Gin 70cl

€ 30,95
Op voorraad
GF Code
GF1000013

Gedistilleerd met 12 plantaardige ingrediënten, waaronder enkele lokaal gefoerageerd aan de wilde kust van Cornwall

Merk
Tarquin's
EAN
5060353070506
Inhoud
70cl
Alcoholgehalte
42%
Weight (kg)
1.340000
Land van herkomst
Verenigd Koninkrijk
Smaakprofiel
Citrus, Kruidige

Omschrijving

Tarquin's Cornish Dry Gin

Tarquin's is een onafhankelijke, door een familie gerunde distilleerderij gevestigd in Cornwall (een graafschap in het zuidwesten van het VK). Ze zijn trots op het creëren van onderscheidende, bekroonde gins, net dat "beetje anders". het creëren van echt heerlijke gins.

Met hun kenmerkende gin hebben ze een eigentijdse draai gegeven aan een klassieke London dry gin. Ze distilleren met 12 plantaardige ingrediënten afkomstig van over de hele wereld en lokaal gefoerageerd aan de wilde kust van Cornwall.

De botanische ingrediënten die deze gin zo bijzonder maken zijn: Jeneverbes, Korianderzaad, Zoethoutwortel, Engelwortel, Orriswortel, Groene Kardemom, Kaneel, Bittere Amandelen, Verse Citrusschil en Viooltjes.

Wanneer de destillatie hiervan is voltooid, wordt elke fles afzonderlijk met de hand gevuld, met de hand geëtiketteerd en ondergedompeld in een slowcooker gevuld met paraffine om te verzegelen. Het wordt vervolgens gestempeld met hun kenmerkende Puffin-logo, krijgt batchproefnotities en wordt uiteindelijk individueel met de hand gesigneerd.

Zoals te verwachten is van een "Cornish Dry Gin", is het aroma van deze gin vrij klassiek met gedefinieerde dennennoten van de jeneverbes. Maar er is meer, met hints van citrus, een vleugje kruiden en een lichte bloemige noot.

Met de smaak pakt de jeneverbes een stoot aan de voorkant van het gehemelte. Dit leidt vervolgens tot sherbertachtige citrustonen, met hints van citrusboomgaarden. Hoewel dit een knapperige en frisse smaak geeft, is er een vleugje warmte van de kaneel en kardemom en een vleugje bloemige smaak. Met de afdronk word je opnieuw begroet met een klassieke jeneverbes lood, vergezeld door een milde zoetheid van citrus en een delicate specerij.

Lees meer over Tarquin's

Perfect Serve

Dit werkt met de meeste premium tonics, maar we genieten hier vooral van met Fever-Tree Mediterranean Tonic Water. Giet 50 ml van de gin in een groot copaglas gevuld met ijs. Voeg voorzichtig 150 ml tonic toe en roer voorzichtig. Garneer met een schijfje (of wig) grapefruit en een takje verse tijm.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Tarquin's Cornish Dry Gin 70cl
Uw waardering

Meer van dit merk